Elfogták a szatmárnémeti kettős gyilkosság elkövetőjét

A szatmárnémeti kettős gyilkosság elkövetésétől számított alig 24 órán belül elfogták a bűncselekmény első számú gyanúsítottját, aki bevallotta a tettét.

Mint korábban írtuk, egy 74 éves férfire és 38 éves, fogyatékkal élő fiára kedden este holtan talált rá egy rokonuk a Micro15 negyedbeli tömbházlakásukban. Mindkét áldozatnak elvágta a torkát a gyilkos. A gyanú egy hajléktalanra terelődött, akit az idős férfi, Papp L. néhány napja elkergetett a tömbházból, ahol meghúzta magát.

A 34 éves férfire a helyi rendőrség munkatársai találtak rá szerdán este a városi strand és a Szamoson átvezető vasúti híd környékén. A gyanúsított az Iskolai Táborok melletti egyik lepusztult épületben töltötte a gyilkosságot követő éjszakát, és azon a környéken is lakik egy barakkszerű házban, amelyet a nyomozóhatóság már le is zárt.

Elfogásakor a férfi a helyi rendőröknek be is vallotta tettét. A nyomozás előrehaladtával körvonalazódik az is, hogy az elkövető és idős áldozata ismerte egymást, többször is járt a lakásban, és ugyancsak többször is hangosan vitatkozott az áldozattal – szivárgott ki az ügyészségről.

A gyanúsítottat azonnal 24 órára őrizetbe vették, az ügyészségi kihallgatást követően pedig kérelmezni fogják előzetes letartóztatásba helyezését.

Kapcsolódók

Kimaradt?