Közel 700 fogyasztó igényelt fűtéstámogatást Csíkszeredában

Rendben, az igénylések ütemének megfelelően folynak a lakosság fűtéstámogatásának kifizetései Csíkszeredában. Fűtéstámogatásra összesen 672 igénylés érkezett.

Energia számlák kifizetésére – ebben az esetben a villanyfűtés támogatásra – 57 igénylés érkezett a csíkszeredai polgármesteri hivatalhoz – közölte a Maszol érdeklődésére Sógor Enikő, a város alpolgármestere. Hozzátette: mind az 57 igénylő pozitív elbírálásban részesült.
A kifizetések ütemezése havi bontásban történik 2021 novemberétől, 2022 márciusig, a kifizetések a fogyasztás függvényében történnek, tudtuk meg.

„Nem az önkormányzat fizet, hanem a kifizetési ügynökség, amint központilag erre keretet kapnak. A kifizetések értékéről és számáról nem áll módunkban adatokat közölni, mivel ezek konfidenciálisak és esetfüggőek” – hangsúlyozta Sógor Enikő.Illusztráció | Fotó: marosvasarhelyiradio.ro

Fűtéstámogatásra 672 igénylés érkezett Csíkszeredában. Ebből gázas fűtéstámogatásra 370, központi fűtésre 109, fával való fűtéstámogatásra 136, míg villanyfűtés támogatásra 57 igénylés érkezett be. „Az összesből 19 esetben utasítottuk el az igénylést, mivel ideiglenes lakhellyel rendelkező igénylőkről volt szó, míg 7 esetben változott az igénylő keresete és így kiestek a kedvezményezettek megengedett jövedelmi intervallumából” – mondta el az alpolgármester.

A Maszol érdeklődésére Lukács Erzsébet, a Hargita megyei Szociális Kifizetési és Ellenőrző Ügynökség (AJPIS) igazgatója elmondta: a kifizetések megfelelő ütemben történnek. Az igénylések elbírálását és az önkormányzattól érkezett jelzéseket követően rendben megérkeztek a támogatásra utalt központi források, így nem volt fennakadás a támogatások folyósításában – szögezte le az intézményvezető.

Kapcsolódók

Kimaradt?