Újrahasznosítási kampányt indítanak a Maros megyei iskolákban

Az Ecolect Maros Fejlesztési Társulás a Maros Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerhez tartozó városok elemi iskoláiban Az én osztályom újrahasznosít mottóval tudatosító kampányt kezdeményez.   

A projekt célja, hogy a diákok tájékoztatásával a környezettudatos életmódot népszerűsítsék, illetve ennek elsajátítási módjait ismertessék meg a fiatal generációval, ezen belül a kezdeményezők hangsúlyosan a szelektív hulladékgyűjtésre és az újrahasznosítás jelentőségére összpontosítanak.

A kampány kezdeti szakaszában, amelyet március 30-a és április 9-e között tartanak, az egyesület találkozókat szervez a kampányban résztvevő önkormányzatok és iskolák képviselőivel. Ezek közé tartoznak többek között Radnót, Marosludas, Nyárádtő, Szászrégen, Dicsőszentmárton, Szováta és Erdőszentgyörgy és Nagysármás önkormányzatai, valamint oktatási intézményei.Fotó: Ecolect Maros Fejlesztési Társulás

A találkozók alkalmával a projektben résztvevő osztályoknak átadnak két darab 120 literes, kartonból készült gyűjtődobozt, illetve az ezekbe illő zsákokat, amelyek közül az egyik a papír és karton, míg a másik a műanyag és fémhulladék gyűjtésére szolgál. A tanulók tájékoztatása érdekében az egyesület a korosztálynak megfelelő szórólapokat, illetve a dobozokra ragaszható öntapadós matricákat készített, amelyek által a diákok megismerhetik, hogy melyek azok a hulladéktípusok, amelyeket a fent említett kartondobozokba gyűjthetnek.

Az Ecolect Maros Fejlesztési Társulás képviselői szerint a fenntarthatóság útja kis lépésekkel kezdődik, így szívesen segítenek a diákoknak, hogy felelősségteljes magatartásukkal megtanulják tisztábbá tenni környezetüket. Az egyesület tagjai a tanintézményekkel együttműködésben részt vesznek különböző versenyek szervezésében is, ugyanakkor – mint fogalmaztak – továbbdolgoznak azon, hogy a mostani kezdeményezéshez újabb iskolák, illetve osztályok is be tudjanak kapcsolódni megyeszerte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?