banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Folyami hulladékgyűjtő hajót küldenek Romániába

A Ferry Porsche Alapítvány, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány, a BABOR vállalat és az Everwave zöld startup együtt dolgozik a tisztább jövőért. A Föld Napja (április 22.) alkalmából a négy partner folyami hulladékgyűjtő hajót küld Romániába, amely a következő öt hétben műanyagot és egyéb hulladékot is eltávolít a Dunából – írja az Adevărul.

A CollectiX nevű hajó szállítószalagokkal és intelligens érzékelőkkel van felszerelve, amelyek információt gyűjtenek a hulladék mennyiségéről, típusáról és összetételéről. Ezek az adatok segítik a megfelelő stratégiák kidolgozását, amelyek lehetővé teszik, hogy hosszú távon is működjön a hulladékgyűjtés.

Illusztráció: Pixabay

„A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb gazdasági, környezeti és társadalmi kérdése. A Ferry Porsche Alapítvány szívéhez különösen közel állnak a gyermekek és a fiatalok. Ezért dolgozunk együtt partnereinkkel, hogy tisztábbá tegyük a környezetet" – mondja Sebastian Rudolph, az alapítvány vezérigazgatója.

Kiemelte: a Duna – amely Németországból ered, és tíz országon halad át – Európa egyik legszennyezettebb folyóvize. Tavaly az Audi Környezetvédelmi Alapítvány, a BABOR és a szerb Everwave több mint 3,2 tonna műanyagot távolított el a folyamból. A Porsche Ferry Alapítvány csatlakozásával a küldetés most új lendületet kap: az együttműködés jelentősen kibővíti és a tisztítási kampányt. A hajók használata mellett a partnerek széles körű tájékoztató kampányt is terveznek, amelynek célja a figyelemfelkeltés és a fenntarthatóság népszerűsítése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?