Több tonna elektromos hulladékot gyűjtöttek össze Marosvásárhelyen

Több mint 31 tonna elektromos és elektronikai hulladék gyűlt össze a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Recolamp Egyesület és a partnerei által szervezett kampány során – adta hírül közleményében a város önkormányzata.

Mint írták, az akció keretében október első négy szombatján különböző, előre meghirdetett pontokon konténereket helyzetek ki, ahová televíziókat, számítógépeket, hűtőszekrényeket, gáztűzhelyeket, mosógépeket, porszívókat, vasalókat, lámpatesteket, takarékos égőket, neoncsöveket, LED-izzókat, elemeket és akkumulátorokat adhattak le. A lakók a Tudor negyedbe, a Kövesdombra, a Szabadság utcába, a Kornisára, a Kárpátok sétányára vagy a Meggyesfalvi negyedbe vihették az ilyen jellegű hulladékaikat, összesen 23 gyűjtőpontra.

Fotók: Mariș Cristian Daniel

Az október 2. és 23. között tartott akció a második elektromos és elektronikai hulladékgyűjtő kampány, amelyet Marosvásárhelyen szerveztek Egy tiszta környezetért mottóval. A március–áprilisi példátlan mozgósítás után – amikor 45 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze – októberben is jelentős mennyiség került a gyűjtőpontokra. Ugyanakkor, a Recolamp Egyesület 60 esetben szállt ki, hogy közvetlenül a lakók otthonából vegye át a nagyméretű vagy 50 kilogrammnál nagyobb tömegű hulladékot – mutat rá közleményében a polgármesteri hivatal.

„Örülünk, hogy Marosvásárhelyen végre elektronikai és elektromos hulladékgyűjtési kampány zajlik. Több éve nem volt hasonló esemény városunkban. Az idei két akció során Marosvásárhely majdnem 80 tonna ilyen jellegű hulladéktól szabadult meg. Köszönjük partnereinknek, köszönjük a segítséget!” – nyilatkozta Soós Zoltán polgármester.

Sorin Boroș, a Recolamp Logisztikai Osztályának vezetője szerint a marosvásárhelyiek reakciója ezúttal is pozitív volt. „Köszönjük a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak és a RO Ecologic Recyclingnak a támogatásért és a részvételért, és bízunk benne, hogy még sok hasonló közös tevékenységet szervezünk” – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?