banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Soós Zoltán: nem csodát, hanem munkát ígértünk

Mandátumának elmúlt egy évét értékelte keddi sajtótájékoztatóján Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere. „Úgy érzem, hogy 365 napja felelősségtudattal és alázattal látom el a feladatot, amelyet rám bíztak” – kezdte beszámolóját az egy évvel ezelőtt beiktatott városvezető. Úgy fogalmazott: nagy előrelépést nem lehet egyik napról a másikra elérni, de ennyi idő alatt is sikerült szép eredményeket felmutatni, amelyekkel a tisztességes politika és a fejlődés útjára állították a Maros megyei várost.

„Azt ígértük, hogy nem a csodákat akarjuk megcsinálni, hanem a tisztességes munkát, és a folyamatos munka hozza el azt az eredményt, amire várunk: elsősorban azt, hogy Marosvásárhely legyen ismét egy vonzó város, és úgy gondolom, hogy az idei év biztató volt, hiszen rengeteg rendezvény volt, rengeteg előrelépés volt, és sikerült kiküszöbölni azokat a nehézségeket, amivel ugye a város működése szembenézett” –nyilatkozta az Erdélyi Magyar Televíziónak a városvezető.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere | Fotó: Gábos Albin

Soós Zoltán részletesen bemutatta az elmúlt egy év megvalósításait is. Mint mondta: rendeződött a szemételhordás helyzete, a diákok megkapták az elmaradt ösztöndíjakat és a fogyatékkal élők, illetve hátrányos helyzetűek támogatásait is folyósították. Ezenkívül megnyitották az Egységes Ügyintéző Irodát, átszervezték a helyi rendőrséget, az állatkertet és a városi kertészetet, illetve kulturális központtá alakították a várat is.

Marosvásárhely polgármestere kiemelte: mióta a városi tanács elfogadta a költségvetést, nagyon fontos kérdésekben is döntöttek, például kifizették a város adósságait, megnyitották a víkendtelepi sátortetős uszodát, elindították az elektromos töltőállomások építését és külön autóbuszokat működtetnek a diákok számára.

Az elmúlt évben az oktatási intézményeket is fejlesztették: egy iskolaépületet teljesen felújítottak, 18 tanintézet pedig új bútort kapott, játszótereket rendeztek be, felszereléseket vásároltak és az internethálózatot is bővítették.

A folyamatban levő infrastrukturális beruházásokról Soós Zoltán polgármester elmondta: készül a városi körgyűrű megvalósíthatósági tanulmánya, kidolgozás alatt van a projekt, amely során a Dózsa György utcában külön sávot alakítanak ki a tömegközlekedési járműveknek, körvonalazódik a parkolóházak megvalósítási terve, és év végén nekifognak a meggyesfalvi út újjáépítésének is.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?