A marosvásárhelyi sportélet támogatására kötelezte el magát a városvezetés

Fotó: Marosvásárhelyi Polgármesteri HivatalA Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal támogatja a városi sportéletet és a sportolókat az infrastruktúra fejlesztése, a sporttevékenységek igazságos, átlátható kritériumok alapján történő finanszírozása által, hogy valamennyi érintett hozzáférhessen, továbbá a teljesítménysport ösztönzése révén – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Soós Zoltán polgármester.

Az elöljáró elmondta, a Városi Sportklubnak (CSM-VSK) mostantól a sportbázisok irányítása, ügykezelése és mindemellett az lesz a feladata, hogy bekapcsolódjon a teljesítménysportba ott, ahol a magánszemélyek nem fektetnek be.  Soós Zoltán szerint a VSK adósságának egy részét, 4,3 millió lejt kifizettek, jelenleg további 2,6 millió lejt kell törleszteni.

Az önkormányzat VSK-val kapcsolatos további intézkedése, hogy felbontotta a Transil Egyesülettel kötött szerződést, amelynek eddig a marosvásárhelyi városháza havonta  11 450 lej bérleti díjat fizetet. A marosvásárhelyi önkormányzat célja, hogy sportlétesítményekkel bővítse a város vagyonát, pl. a Sportcsarnokkal, a Romgaz sportbázisával és a korcsolyapályával. Ez utóbbi esetben a beruházás 2022-re befejeződik – állítják a fejlesztési minisztérium képviselői.

„Sajnálatos esetek történtek a múltban, mint például Szőcs Bernadette asztalitenisz-bajnok vagy Trandafir Norbert esete, akiknek más sportközpontokba kellett menniük edzeni. Szerintem az a normális, ha élsportolóinknak megteremtünk minden lehetőséget arra, hogy itthon készüljenek. Egy verseny több pénzt hozhat a közösség számára, mint az általunk befektetett összegek. Szeretem a sportot, és szeretném, ha Marosvásárhely mind a tömeg, mind az élsport tekintetében ismét fontos központtá válna” –  zárta beszédét Soós Zoltán polgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?