Marosvásárhely sürgősségi eljárással vált hulladékszállítót

A Maros megyei vészhelyzeti bizottság egészségügyi veszélyekkel járó sürgősségi helyzetet állapított meg Marosvásárhelyen, miután a hulladék nem megfelelő begyűjtésével a szolgáltató veszélyeztette a helyi lakosság egészségét és környezetszennyezést is okozott, ráadásul elutasította a polgármesteri hivatal felkérését a hulladék összegyűjtésére és a külön megrendelést a városi nagytakarítás megszervezésére.

A helyi tanács pénteki azonnali ülésén jóváhagyta a lakosság egészségügyi biztonságát szem előtt tartó folytonos szolgáltatás bevezetését Marosvásárhelyen, és felhatalmazta a polgármestert, hogy sürgősségi eljárással szerződést kössön egy új szolgáltatóval, 30 napra, hosszabbítási lehetőséggel.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint számos panasz érkezett a marosvásárhelyiek részéről a szemét miatt, a szolgáltató pedig többször is visszautasította a kihelyezett mindennemű hulladék összegyűjtését és elszállítását a város területéről. Mint írták, a panaszok nyomán a város általános tisztasági, illetve az egyes hulladékgyűjtő pontok állapotát a Helyi Rendőrség munkatársai és a Közterületekért Felelős Igazgatóság felügyelői mérték fel, jelentésüket pedig bemutatták a vészhelyzeti bizottságnak, amely összesen 789 közegészségügyet veszélyeztető pontot azonosított.

A nyári meleg és a nedvesség fokozatosan növeli a hulladék által okozott veszélyt, hangsúlyozza a polgármesteri hivatal közleménye.

(Címlapi illusztráció: Kovács Zsolt)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?