Sikeres Marosvásárhelyen az elektronikai hulladékgyűjtési kampány

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal mostantól időszakosan lehetőséget biztosít – több havonta – arra, hogy a lakosság ingyen, az erre a célra kihelyezett gyűjtőpontokon leadhassa az elektronikai hulladékot. Legutóbb 2015-ben szerveztek Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtő kampányt Marosvásárhelyen – áll az intézmény szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

„Tiszta környezetet szeretnénk, tisztességesen megszervezett hulladékgyűjtéssel. Kampányunk első három szombatján 29 tonna elektromos hulladékot sikerült begyűjteni és reméljük, az akció utolsó napján, április 24-én ez a mennyiség növekszik még. Ez a kampány jelenti az első lépést afelé, hogy városunk tiszta legyen. Célunk, hogy Marosvásárhelyen is mihamarabb elkezdhessük a szelektív hulladékgyűjtést. Felkérek mindenkit, hogy ebben a kezdeményezésben is legyen partner és együtt hozzunk létre egy okö és zöld várost” – jelentette ki Soós Zoltán polgármester.Fotó: Mariș Cristian Daniel

A mostani kampány utolsó napja április 24., amikor a lakók következő helyszíneken találják meg a gyűjtőpontokat: volt Gecse Dániel (Ștefan cel Mare) utca (parkoló), „Mihai Eminescu” Kulturális Központ (parkoló), a Béke (Păcii) és a G. Coșbuc utcák kereszteződése, a Bükkös (Făget) és a Székely vértanúk (Secuilor martiri) utcák kereszteződése. 

Amennyiben 50 kilogrammnál súlyosabb elektronikai készüléket szeretnének leadni, kérhetik, hogy azt ingyen elszállítsák. Ezt a 0748–196767-es telefonszámon (hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között) igényelheti minden marosvásárhelyi lakos.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?