A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére összpontosítanak idén Marosvásárhelyen

Marosvásárhely idei költségvetése az életminőség növekedése mellett három fő kategóriára összpontosít: uniós források felhasználására, oktatásra és az infrastruktúrába való beruházásokra. A 2021-re javasolt beruházási költségvetés 142 millió lej, és tartalmazza a kötelezettségvállalási hiteleket is – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

A városvezetés tervei alapján a már folyamatban lévő, vagy végrehajtási szakaszban álló projektek átvételét az idei év végéig elvégzik. Ennek érdekében rendkívüli tanácsülést hívott össze péntekre Soós Zoltán polgármester, hogy a költségvetést mihamarabb elfogadják. A városvezetés célja, hogy Maros megye központjának tényeleges fejlesztése elindulhasson.

Fejleszteni a várost

Több, különböző területet és szférát érintő megvalósítást tűztek célul erre az évre. Hőszigetelési munkálatokat végeznek 24 tömbházon, erre 24,5 millió lej áll a rendelkezésükre. Új, elektromos és dízel meghajtású autóbuszokat szeretnének beszerezni, szám szerint 20 darabot. Új projektként az utcai higiéniát szolgáló felszerelések és berendezések beszerzése is a tervek között szerepel.

Több technológiai újítást is bevezetnének, amely a polgárok és az önkormányzat közötti kapcsolat javítását szolgálná, javítanák a válaszidő gyorsaságát, a döntéshozatal átláthatóságát, hozzáférhetőségét érnék el, illetve intelligens jelzőlámpákat szerelnének fel a városban.

Az infrastruktúra terén kerülőutak építése: a Sziget utca meghosszabbítása, a Dózsa György utca összekötése az Erdélyi A3-as autópályával, a Segesvári út szélesítése (a Kishegyszőlő és a DN13 út közötti szakasz meghosszabbítása) szerepel a tervek között, valamint elektromos töltőállomásokat is létesítenének az autóbuszok és az elektromos autók számára.

14,5 millió lejt különítettek el továbbá olyan Marosvásárhely területéhez tartozó elhanyagolt, kihasználatlan terek, övezetek funkcionális újjáalakítására és újrahasznosítására, mint a Tudor lakónegyedi Ifjúsági- és Sportkomplexum és a Víkendtelep 2 projekt. A térség utcáit intenzív gyalogosforgalmi utcákká alakítanák át.

A városháza közleményében példaként említi a Klinikák övezetét, ahol gyalogos- és kerékpárbarát ösvények épülnének 13,8 millió lej értékben. A helyi tömegközlekedés által kiszolgált folyosón át szeretnék alakítani az infrastruktúrát a város nyugati és központi övezetében is: kerékpárút és gyalogos ösvény létesítését, valamint zöldövezetek kialakítását terjesztették elő.

Európai finanszírozású projektek

A közúti infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó tervezetben szerepel a Tudor lakónegyed és az 1989. december 22. lakónegyedet összekötő folyosó 2,5 millió lejes (hozzáadott értékadóval együtt) beruházás, az önkormányzat két százalékkal járul hozzá a projekthez. A cél a mobilitás előmozdítása, a tömegközlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, a tömegközlekedést használó utasok számának növelése, a kevésbé szennyező alternatív közlekedési eszközöket (kerékpár vagy gyalogos) választó felhasználók táborának növelése – olvasható a közleményben. A javasolt útvonalon kerékpármegosztó pontok is épülnek, valamint elektromos kerékpárokat és hajtányokat is beszereznek.

A város forgalomirányító rendszerére 31,2 millió lejt különítettek el (6,1 millió lej saját költségvetés, 3,3 millió lej állami, 21,7 millió lej pedig EU-s alapokból származik).

„A projekt egy intelligens forgalomirányítási rendszer megvalósítását irányozza elő Marosvásárhelyen, amely 40 csomópontot foglal magában a fő közlekedési artériákban” – szól a tervezet. Emellett 30,1 millió lej az online tevékenységek elvégzéséhez szükségelt iskolai táblagépek és egyéb eszközök beszerzésére szolgál. A projekt során 11 362, a marosvásárhelyi önkormányzat 22 iskolaegységében egyetem előtti oktatásban részesülő tanuló és 1239 tanár számára terveznek mobil IT-eszközöket vásárolni.

Parkolóhelyek hiányának megoldása

A parkolóhelyek hiánya állandó problémát jelent Marosvásárhelyen is. A városvezetés céljai között szerepel a parkolás problémájának megoldása a központi területeken és a lakónegyedekben egyaránt. A költségvetési tervezetben szerepel a belvárosi, egykori Park Szálló, ma a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mögötti terület közelében lévő két helyszínre megvalósítási tanulmányokat készítenek közparkolók építése kapcsán. Ha a projekt megvalósult, a 0-s övezetben a forgalom enyhülésére lehet számítani, a terek átalakíthatóvá válnak, a levegő pedig tisztábbá válik, valamint a sétálóutcák is bővülnek.

A központi területen kívül a városvezetés a költségvetésbe vezette az emeletes parkolók építésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését. Többemeletes (S+P+2E) közparkolókat építenének a Tudor lakónegyedben, a Hátszeg, a Harmónia, a Jövő utcában, valamint a Csendőrség övezetében is – osztotta meg a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal Bel- és Külkapcsolatok Osztálya.

(Címlapkép: Municipiul Târgu Mureș Marosvásárhely Megyei Jogú Város - Facebook)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?