banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Fuldokló betegek - megrázó felvétel készült a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban

A marosvásárhelyi sürgősségi kórházban készült, megrázó felvételt közzé csütörtökön Facebook-oldalán Raed Arafat. A belügyi államtitkár a járványhelyzet súlyosságát kívánta érzékeltetni a képsorokkal.

A felvétel kedden készült, a kórház koronavírussal fertőzött pácienseket fogadó részlegén. A videón látható betegek nagy része oxigénkezelést kap, néhányan láthatóan levegőért kapkodva fulladoznak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Ez a rövidfilm a hazai sürgősségek reális helyzetét mutatja be. Talán megosztják önök is minél több barátjukkal, hogy megértsék a valóságot, és minél hamarabb csatlakozzanak a normalitáshoz való visszatérést kívánók nagy csapatához. A nagy csapat alatt mindannyiunkat értem, a lakosságot, a civil szervezeteket, a helyi és központi hatóságokat” – írta bejegyzésében Arafat.

A videóban megszólal Dr. Turucz Emilia sürgősségi szakorvos is, aki elmondja, hogy a részlegen egyre súlyosabb a helyzet. „Egyre több a beteg, és nem csak a koronavírusoknak fenntartott osztályon. Nő a súlyos állapotban érkező páciensek száma. (…) Vannak köztük fiatalok, és olyan személyek is, akiknek nincs semmilyen társbetegségük. Az orvosi személyzetnek nagyon nehéz feldolgozni a páciensek tragédiáit” – jelentette ki a szakorvos.

Kapcsolódók

Kimaradt?