Raed Arafat beoltatta magát: „Ez egy normális gesztus”

Minél több ember oltatja be magát a koronavírus ellen, annál előbb térünk vissza a normalitáshoz – jelentette ki hétfőn Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, miután megkapta a vakcinát.

„Arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát. Én ma (hétfőn - szerk. megj.) megkaptam az oltást, semmiben nem különbözött az influenza elleni oltástól” – nyilatkozta Arafat. Nyomatékosította, hogy az elkövetkező napokban az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) alkalmazottai körében folytatódik az oltás.

„Ez egy normalitási gesztus. Én alig vártam, hogy rám kerüljön a sor, és ígéretet tettem, hogy ezt a nyilvánosság előtt teszem, hogy bebizonyítsam: mi is azt tesszük, amit a lakosságnak javasolunk. (...) Én arra kérek mindenkit, hogy értse meg: az oltás jelenti jelenleg a reményt, ez az út vezet a leggyorsabban vissza a normalitáshoz, ha minél többen beoltatják magukat. Az oltás nem kötelező, de biztonságos, ingyenes” – fejtette ki Arafat.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője arra kérte a lakosságot, hogy „ne hallgasson a vakcináról szóló megalapozatlan kijelentésekre”, hanem azokat vegye figyelembe, amelyek tudományosan megalapozottak.

„Ez volt az első dózis, a következőt február 1-jén kapom meg. Számomra nagyon könnyű volt, én évente beoltatom magam influenza ellen, és elmondhatom, hogy ebből a szempontból semmi különbség nincs a két oltás között” – magyarázta Arafat. Véleménye szerint az oltási kampány jól halad, „nem állunk sem nagyon jól, sem nagyon rosszul”.

(Címlapfotó forrása: képernyőfotó, TVR1/Facebook/Raed Arafat)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?