Többen is koronavírussal fertőződtek a marosvásárhelyi hajléktalanszállón

Koronavírusos eseteket jegyeztek a marosvásárhelyi hajléktalanszállón. A pozitív teszteredményt mutató személyeket elkülönítették, megfelelő orvosi felügyelet alatt tartják őket – közölte az önkormányzat.

Kedden a marosvásárhelyi hajléktalanszállón új koronavírusos eseteket regisztráltak: két ott dolgozó és két bent lakó fertőződött meg. A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) szerdán elrendelte az alkalmazottak és hajléktalanok tesztelését.

Az összesen 61 elvégzett teszt során 11 pozitív eredmény született az ott lakók körében, 6 személy eredménye pedig bizonytalan , az ő tesztelésüket csütörtökön megismételik.

Marosvásárhely önkormányzatának szociális igazgatósága (DAS) meghozta a helyzet kezeléséhez szükséges intézkedéseket – áll az intézmény által kiadott közleményben.

Átszervezték a benti lakhatást, így a pozitív eredményt mutató személyeket ideiglenesen a hajléktalanszálló tetőtérbe helyezték át, elkülönítő helyiségeket alakítottak ki nekik, egy emelettel lejjebb az eddig bizonytalan teszteredménnyel rendelkező személyek laknak, míg a földszinti helyiségekbe a menhely többi lakója került.

A közlemény szerint a helyzetet ellenőrzés alatt tarják, és állandó kapcsolatban állnak a közegészségügyi igazgatósággal. A megfelelő felszerelések (védőruha, kesztyű, maszk és műanyag arcvédő eszközök), valamint fertőtlenítőszerek is az éjjeli menedék rendelkezésére állnak.

A helyzet alakulásáról és a rendelkezésükre álló új információkról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot – teszik hozzá a közleményben.

(A címlapkép illusztráció, forrása: Agerpres/EPA)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?