banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Újabb oltópontot üzemelnek be áprilisban Marosvásárhelyen

Áprilistól négy oltási központ, azaz összesen 45 fülke áll majd a marosvásárhelyiek rendelkezésére, hangzott el azon a csütörtöki védőoltások helyzetével kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatón Marosvásárhelyen, amelyen részt vett Soós Zoltán, a város polgármestere, dr. Cristina Bogățean az iskolai rendelők keretében dolgozó orvos, valamint dr. Moldovan Iuliu, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója.

Két hónappal az oltási kampány első szakaszának indulása óta mintegy 20 400 személy kapta meg a védőoltást Marosvásárhelyen, további 3750 személyt pedig mozgó csapatok oltottak be, áll a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben.

„Ez idő alatt Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala törvényesen és a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) követelményeinek eleget téve biztosította az öt oltási központ – 51 oltási fülkével – működéséhez szükséges infrastruktúrát” – jelentette ki Soós Zoltán polgármester, aki azt is elmondta: jelenleg 3 oltópont üzemel a város szintjén 11-11 oltási fülkével, áprilistól pedig egy újabb, 12 fülkés központot is üzembe helyeznek.

Soós Zoltán polgármester ismertette a részleteket | Fotó: Mariș Cristian Daniel

A város elöljárója köszönetét fejezte ki az orvosoknak és kisegítő személyzetnek az oltási központokban végzett munkájukért: „akik idejüket – gyakran hétvégéiket – áldozták azért, hogy az oltási központok a közegészségügyi igazgatóság által megkövetelt biztonsági paraméterek között működjenek”.

Köszönetet mondott továbbá az orvosoknak és az iskolaigazgatóság által alkalmazott asszisztenseknek is „hogy a délelőtti iskolai munkájuk után délután a második munkahelyükre siettek, s az oltási központokban napi több órán keresztül helyt álltak második műszakban”.

Végezetül arról biztosított, hogy tudatában van a helyzet nehézségének, hozzátéve: „mi, mint közigazgatás, mindent megteszünk annak érdekében, hogy életünk minél előbb visszatérjen a megszokott kerékvágásba”.

(Címlapkép: MTI)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?