Francia cég hajt végre 45 milliós beruházást Erdélyben

A beruházás eredményeként 100 munkahely jön létre.

Új gyártósorral bővíti tordai üzemét a Saint-Gobain. A cégvezetés tájékoztatása szerint a 45 millió eurós befektetés eredményeként 100 munkahely jön létre. Az új gyártósor, ahol gipszkarton lemezek készülnek majd, magasan automatizált lesz, az alkalmazott gyártási technológia pedig környezetbarát és energiahatékony.

Az új üzemrészben, a tervek szerint 2023-ban kell megindulnia a termelésnek. A beruházás helyszíne adott, a kivitelezőt még nem választották ki. A termelési kapacitás bővítését az indokolja, hogy a cégvezetés a kereslet folyamatos növekedésére számit belföldön éppúgy, mint más közép-kelet-európai piacokon. A Tordán gyártott gipszkarton lemezek egy részét külföldön fogják értékesíteni.

A Saint-Gobain a világ egyik vezető építőanyag gyártója, éves árbevétele megközelíti a 40 milliárd eurót, 167 ezer alkalmazottja van. A vállalat 2005 óta van jelen a romániai piacon. Mostanáig 400 millió eurót fektetett be az itteni termelési kapacitás kiépítésébe. A vállalatnak 1 800 alkalmazottja és 22 gyártósora van, Erdélyben Tordán kívül Szatmárnémetiben termel még.

A Saint-Gobain gipszkarton lapokon kívül vakolóanyagot, üvegvattát, bazalt gyapotot, szigetelő- és csiszoló anyagokat, valamint autóüveget gyárt. A cégnek Romániában több leányvállalata van, a két legnagyobb a Saint-Gobain Construction Products, 475 millió lejes árbevétellel 2019-ben, és a Saint-Gobain Glass, 453 millió lejes árbevétellel.

(Nyitókép: Facebook/Saint-Gobain)

Kapcsolódók

Kimaradt?