banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tudományos és technológiai park építésére írtak ki közbeszerzést Nagyváradon

A Nagyváradon megépítendő tudományos és technológiai park tervezésére és megépítésére hétfőn kiírták a közbeszerzési eljárást, az ajánlatokat március 12-éig várják.

A 60 hónapos lefutású projekt még a Bihar Megyei Tanács előző vezetése idején, 2018. január 30-án indult, amikor a megyei önkormányzat jóváhagyta a társulást a Bihar megye és a Bihari Ipari Parkok Rt. között, a Tudományos és Technológiai Park Kft. létrehozása céljából.

Egy évvel később, 2019. február 12-én az önkormányzat, a részvénytárság, az időközben létrehozott kft. partnerségre lépett a Nagyváradi Egyetemmel is, majd tavaly, a megyei önkormányzatnak alárendelt intézmények átszervezése után a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) lépett a Bihari Ipari Parkok Rt. helyébe. A projekt öt éves lefutású, 2023. július 31-én zárul.

A tudományos és technológiai park főépületének látványterve

Az új technológiai park tervezésének és kivitelezésének költségeit áfa nélkül 19,5 millió lejre becsülik, az ajánlatok benyújtásának határideje március 12-e. A tervek szerint egy háromszintes épületet kell majd felhúznia a kivitelezőnek, emellett egy 63 helyes parkolót kialakítani, ebből két helyet mozgássérültek használhatnak.

A majdani park a Nagyváradi Egyetemen keresztül technológiatranszfer-szolgáltatásokat kínál a gazdasági szereplőknek az intelligens specializáció következő területein: öko-nanotechnológiák, információs és kommunikációs technológiák, űr és biztonság, egészségügy, biogazdaság, energia, környezet és éghajlatváltozás.

A projekt összértéke egyébként 32,9 millió lej, ebből 500 ezer lej a Nagyváradi Egyetem, 16,8 millió lej pedig a Bihar Megyei Tanács önrésze, a különbözetet a Regionális Operatív Terven keresztül uniós támogatásból fedezik.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?