Szenzációsan énekelt a székelyföldi lány az X-Faktor előválogatóján: állva tapsolták a mentorok és a nézők

Lady Gaga Shallow című slágerével ejtette ámulatba az X-Faktor stúdióját a marosvásárhelyi származású Ferenczi Kamilla, aki profikat megszégyenítő módon állt színpadra a tehetségkutató előválogatóján. Négy igennel és hatalmas tapsviharral jutott tovább, éneke hallatán a négy zsűritag és a közönség is meglepődve állt fel, hogy szurkoljon neki. A nagy siker kapcsán beszélgettünk a székelyföldi tehetséggel.

„Mindig azt kérdezik, hogy van-e értelme annak, hogy még mindig van tehetségkutató. Ez már az X-Faktor tizedik évada, hogy van-e értelme? Hát nagyon van, ezért van!” – reagált Csobot Adél Ferenczi Kamilla produkciójára. A zsűritagok elérzékenyülve, csodálkozva hallgatták a marosvásárhelyi lányt, az ámulatba ejtő produkció lejártával pedig kinek-kinek volt egy dicsérete hozzá. ByeAlex úgy vélekedett, a fiatal tehetség azért született, hogy énekeljen, Gáspár Lacinak meggyőződése volt, hogy olyan énekes áll előtte, aki bármilyen dalt el tudna énekelni.

A képen: Ferenczi Kamilla | X-Faktor Magyarország

Ferenczi Kamillától megtudtuk, „mindig is zenével foglalkozott”: ötéves korában találkozott először az énekléssel, utána zongorázni kezdett. Később a tanárai fedezték fel, hogy tehetséges és a színpadon is remekül helytáll, ezért gyermekszínészként is szerepelni kezdett különféle színdarabokban Marosvásárhelyen.

Tanulmányait a Marosvásárhelyi Művészeti Líceumban végezte, de négy évvel ezelőtt mondhatni eltávolodott a zenétől, és azzal együtt attól az embertől, aki akkor volt, amikor intenzíven énekelt – ezzel a hiányérzettel magyarázható, hogy kis szünetidő után visszatért hivatásához. Valójában mindig is a zene éltette, nem is tudott volna egyéb foglalkozást elképzelni önmagának, ahogyan családja sem. „Egy tervem volt, nem volt A meg B opció, csak az éneklés és a színház” – részletezte beszélgetésünk folyamán.

Hozzátette, azért jelentkezett az X-Faktorba, mert nagy kihívást jelentett számára a tehetségkutató, és bízott benne, hogy jól teljesíthet. Ebben a rengeteg munka, idő- és energiabefektetés is inspirálta, hiszen gyermekkorától kezdve azért gyakorolt, mert színpadra vágyott: „régebben elültettem egy magot, és remélem, hogy ez most fog kivirágozni”. A kitartó munka mellett barátja hozzáállása is jelentkezésre biztatta, „ha ő nem lett volna, a teljesítménye sem lett volna egész” – fogalmazta meg a fiatal székelyföldi tehetség, kiemelve, annak ellenére, hogy kedvese nem foglalkozik zenével, mindig hasznos tanácsokkal látja el, nem meglepő, hogy „néha azt érzi, párja jobban ismeri, mint ő jómagát”.

Párja mellett családtagjai is támogatják és hisznek benne, mert mindig is az volt a vágyuk, hogy Kamilla azt az utat járja, amin most elindult. Beismerte, szereti az otthonát, viszont az volt a terve, hogy külföldön próbálja ki magát, ezért jelentkezett magyarországi tehetségkutatóra a romániaiak helyett. Noha hazai pályán is jószívvel örvendezteti meg az embereket, úgy érezte, ideje fejlődnie, és ismeretlenebb terepeken is megmutatkoznia. Célja viszont az, hogy Erdélyben és Magyarországon egyaránt ismert énekessé váljon.

Egy mentormondatot magával fog vinni minden fellépésére

Arra a kérdésünkre, hogy számított-e ekkora sikerre, Ferenczi Kamilla azt nyilatkozta, tudta, hogy Lady Gaga Shallow című slágerét miként képes színpadra vinni, ennek fényében számított egy kisebb sikerre: „amikor a Csillag születik című filmet láttam, és meghallottam a főcímzenét, attól a pillanattól fogva tudtam, egyszer én is eléneklem közönség előtt.  A film történetével sokan tudnak azonosulni, és szerintem a betétdal is olyan, ami nem csak az énekesnek, hanem a közönségnek is élményt nyújthat, ezért választottam ezt a dalt a válogatóra” – részletezte.

Nem a közönségtől tartott, hanem a mentoroktól, mert ők nem csupán hallgatólagosan ültek előtte, hanem értékelték is a produkcióját. „Sokat gondolkodtam színpadra lépés előtt, hogy mit fognak rólam gondolni, de vártam is, hogy kiértékeljék a produkciómat. Laci értékelésében volt a legerősebb mondat, amit sosem felejtek el: azt mondta, nem fáradtam el, és bármit el tudok énekelni – ezt mindig magammal fogom vinni a fellépéseimre”, osztotta meg velünk örömét Ferenczi Kamilla.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?