Hárman jutottak tovább Marosvásárhelyen a Versünnep döntőjébe

Költők és jeles történelmi események emlékét idézték a Versünnep Fesztivál 2016-os erdélyi elődöntőjén, melyre idén is a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében került sor. Ebben az évben Tóth Árpád születésének 130. évfordulója, Pilinszky János születésének 95. és halálának 35. évfordulója, Babits Mihály halálának 75. évfordulója valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója emlékére szervezték a rendezvénysorozatot.

A megmérettetés idei erdélyi résztvevői előadott vers kategóriában: Albert Nagy Ákos, Bertóti Johanna, Markó Ildikó, Gál Attila Csaba, énekelt vers kategóriában: a Mácsafej zenekar valamint Bertóti Johanna és Sipos Krisztina voltak.

A fellépők teljesítményét – repertoárválasztási és előadói ismérveket is figyelembe véve – Kilyén Ilka, Tompa Klára és Bokor Barna, a Tompa Miklós Társulat művészei értékelték. A műsorvezető B. Szabó Zsolt volt. A többnyire középiskolás ifjakból álló közönség lelkes tapssal jutalmazta az előadókat.

A Marosvásárhelyen lezajlott elődöntő három továbbjutója: Albert Nagy Ákos, a Kolozsvári BBTE Színház és Televízió Karának hallgatója, Gál Attila Csaba, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem magiszteris színész hallgatója, és a Mácsafej zenekar, melynek tagjai: Márk Attila - akusztikus gitár, ének, Ferencz Csaba - akusztikus gitár, ének, Ticusan János - elektromos gitár, Vitályos Lehel - nagybőgő, Ferencz Áron - ütős hangszerek, valamint Kolcsár József színművész és Gábor Szabolcs szaxofonos. Ők fogják Erdélyt képviselni a VERSÜNNEP FESZTIVÁL döntőjén  2016. április 10-én, Budapesten a Nemzeti Színházban. 

Kapcsolódók

Kimaradt?