Érted Talks: hogyan hatnak a sorozatok a fiatal generációra?

Kalóz János klinikai szakpszichológus és Farkas Boglárka gyártásvezető, filmkritikus arról beszélget az Érted Talks következő kolozsvári estjén, hogy a népszerű sorozatok hogyan hatnak a fiatal generációra.

Hogyan befolyásolja a fiatalok drogfogyasztását az Euphoria sorozat? Valóban a 13 okom volt című sorozat miatt követtek el többen a főszereplőhöz hasonló öngyilkosságot? Többek között ilyen kérdéseket boncolgat majd a két szakember április 25-én, hétfőn este hét órakor a kolozsvári Planetáriumban.

Kalóz János klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és mentálhigiénés szakember. Tanulmányait Kolozsváron végezte a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Kedvenc terápiás módszerei a kognitív viselkedésmódosítás és a sématerápia. A pszichológiára hobbijaként tekint, ezért azt vallja, sosem jár dolgozni. Fő területei a szorongásos zavarok, depresszió és nem utolsó sorban a függőségek.

Farkas Boglárka a kolozsvári Sapientia EMTE filmes alapképzésén és mesterképzésén, valamint a BBTE újságírói mesterképzésén tanult, jelenleg a Sapientia Média Tanszékén dolgozik gyártásvezetőként. Filmkritikusként 2018 óta publikál, írásaival a Filmtetten, a Filmtekercsen és a Helikonban lehet találkozni.

A helyek száma korlátozott, a belépéshez előzetesen online regisztrálni kell, hívták fel a figyelmet a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?