Ingyenesen nézhető online öt Gopo-díjra jelölt film

Hétvégén, április 8. és 10. között a legjobb európai film Gopo-díjára jelölt öt alkotást teszik ingyenesen elérhetővé a TIFF Unlimited platformon. Mindegyik film 24 órán át ingyenes, egy részük pedig az előfizetők számára továbbra is elérhető marad.

Péntek este nyolc órától elérhető Albert Dupontel hat César-díjjal kitüntetett Elég a hülyékből (Adieu les cons) című filmje, este tíz órától pedig Thomas Vinterberg Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek (Another round) című filmje, Mads Mikkelsen főszereplésével.Leos Carax Annette című musicalje, amely a legjobb rendezés díját kapta Cannes-ban

Szombat este nyolckor teszik közé Régis Roinsard Teljes titoktartás (Les traducteurs) című thrillerét, este tíztől pedig Leos Carax Annette című musicaljét, amely 2021-ben elnyerte Cannes-ban a legjobb rendezés díját.  

Vasárnap este nyolckor kerül fel a platformra Céline Sciamma Portré a lángoló fiatal lányról (Portrait de la jeune fille en feu) című filmje, amelyet a 2019-es cannes-i filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díjával és Queer Pálmával ismertek el.

A 16. Gopo-gálát, a román filmszakma legrangosabb elismeréseinek számító díjak átadóját május 3-án szervezik meg a Bukaresti Nemzeti Színházban, és élőben közvetítik a VOYO, a TIFF Unlimited és a premiilegopo.ro weboldalakon. A jelölt filmek listáját már közzétették, van köztük magyar vonatkozású is, hiszen a Bukaresti Nemzeti Színház baróti származású színészét, Téglás Istvánt két kategóriában is jelölték.

Kampány indul az ukrajnai filmesek támogatására

A romániai filmszakma szolidarizál a háború sújtotta Ukrajnában élő filmesekkel, ezért adománygyűjtő kampányt indítanak a támogatásukra, jelentették be a Gopo-gála szervezői. A támogatók 2 eurót adományozhatnak azzal, ha SMS-t küldenek a 8840-es telefonszámra FILM szöveggel. Az összegyűlt összeget teljes egészében az ukrán filmeseknek juttatják el a veszélyben lévő filmesek nemzetközi koalíciójának (ICFR) segítségével. Ezt a szervezetet az Európai Filmakadémia alapította az amsterdami és a rotterdami filmfesztivál közreműködésével. A kampány részletei a premiilegopo.ro oldalon olvashatóak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?