Ők voltak a 2023-as esztendő legjobbjai

Simona Radișt választotta a 2023-as esztendő legjobb romániai sportolójává a romániai sportújságírók egyesülete (AIPS). Az elismerés nem véletlen, hiszen a belgrádi világbajnokságon aranyérmes lett, majd Brandenburgból két Európa-bajnoki aranyérmet hozott haza.

Fotó: Simona Radiș Facebook-oldala/archív felvétel

Kétpárevezésben annak az Ancuța Bodnarnak az oldalán lett világ- és Európa-bajnok, aki az AIPS pénteken kiadott rangsorán a harmadik helyen zárt. Az ugyancsak kivételes eredményeket elérő kenus, Cătălin Chirilă előzte meg. Ő az idei vb-n 500 méteren állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg 1000 méteren ezüstérmet nyert.

Szőcs Bernadette a negyedik helyen végzett a sportújságírók rangsorán. A marosvásárhelyi asztaliteniszező egyéniben és csapatban is aranyérmes lett az Európai Játékokon, míg vegyespárosban bronzérmet. Dicsőséglistáját a csapat-Eb-n szerzett ezüstérmével tette teljessé idén.

A sportújságírók ranglistájának ötödik helyén a budapesti atlétikai vébén bronzérmes Alina Rotaru Kottmann, a hatodik helyen a kerékpározó Vlad Dascălu, a hetedik helyen a vilțgbajnok toronyugró Constantin Popovici, a nyolcadik helyen a súlyemelő Mihaela Cambei, a kilencedik helyen az úszó David Popovici, a tízedik helyen pedig a birkózó Andreea Beatrice Ana végeztek. Szavazatott kapott még a tornász Sabrina Maneca Voinea, a teniszező Sorana Cîrstea, a minifutball-válogatottal világbajnok Marius Balogh, valamint a nagypályás válogatottal Eb-kvalifikációt kiharcoló Radu Drăgușin.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?