Sepsiszentgyörgyön idéntől gazdagabban díjazzák a kiváló diákokat

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 5 ezer lejre emelte a végzős diákoknak járó kiválósági ösztöndíjakat. A háromszéki megyeszékhelyen évente pénzjutalomban részesítik a középiskola utolsó évfolyamán tanuló és kiemelkedő eredményeket elért diákokat.

Legutóbbi tanácsülésen arról döntöttek, hogy a kiválósági ösztöndíjak értékét az eddigi 3000 lejről 5000 lejre emelik. Az öt ösztöndíj egyikére idén december 4-ig jelentkezhetnek a 12. osztályos diákok a városháza www.sepsi.ro oldalán. Az emelést az indokolja, hogy az ösztöndíj kritériumainak teljesítése jelentős anyagi befektetéssel is jár és az értékeket és a tudást ennek megfelelően szeretnék jutalmazni.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

A kiválósági ösztöndíjakat hagyományosan a sepsiszentgyörgyi önkormányzat decemberi, évzáró tanácsülésén adják át ünnepélyes keretek között. Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2009 óta adományoz minden évben ösztöndíjakat a város tanulóinak, azzal a céllal, hogy ösztönözze és jutalmazza azokat a fiatalokat, akik kimagasló eredményeket érnek el a tanulmányaik során.

Az évente egyszer meghirdetett Szent György kiválósági ösztöndíjra jelölt diákok esetében figyelembe veszik az általános tanulmányi átlag mellett a tantárgyversenyeken való részvételt és az azokon elért eredményeket, továbbá a diákok szervezői készségét és önkéntes, társadalmi tevékenységeiket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?