Már több mint 700 kedves embert jelöltek Best of Sepsi díjra a sepsiszentgyörgyiek

Több mint 1200 sepsiszentgyörgyi 711 személyt jelölt már a Best of Sepsi díjra. Mint arról beszámoltunka háromszéki megyeszékhely lakói még október 5-ig a www.bestofsepsi.ro oldalon, kilenc kategóriában jelölhetik azokat a személyeket, akik segítőkészségükkel, kedvességükkel, szakértelmükkel hozzájárulnak környezetük jó hangulatához és ezzel otthonossá formálják a várost.

Az önkormányzat hagyományteremtő jelleggel alapította a Best of Sepsi díjat, viszont a jelöléseket és a díjra érdemesek kiválasztását is kizárólag a városlakókra bízzák. A városháza majd a közönségszavazás alapján a novemberi „Legek gáláján” díjazza a lakók által jelölt és megszavazott hétköznapi hősöket.

Fotók: Kristó-Gothárd Hunor

Jelölhetőek például bolti eladók, a szakik, az egészségügyi dolgozók, a művészek, újságírók, pedagógusok, sportolók, egyházak képviselői, a mentősök, rendőrök, tűzoltók, csendőrök, önkéntesek, szociális munkások, akik meghatározzák környezetük jó hangulatát. A legtöbb jelölés az egészségügyi dolgozók kategóriájába érkezett, őket követik a tanárok és a vendéglátásban dolgozók.

Egy kategóriában kizárólag egy személyt nevesíthetnek, ezt a főoldalon tehetik meg a jelölés gombra kattintva, egy űrlap kitöltésével. IDE KATTINTVA (www.bestofsepsi.ro) a sepsiszentgyörgyiektől és a környéken élőktől október 5-ig várják a jelöléseket. Egy személy kategóriánként egy jelöltet nevesíthet. A beérkezett jelölések alapján kategóriánként kiválasztják azt az 5 személyt, akiket a legtöbbször jelöltek a díjra.

A második fordulóban október 12 és november 2 között zajlik a közönségszavazás majd ez alapján, november 11-én a „Legek Gáláján” nyújtják át a díjakat. A Tamási Áron színházban szervezett novemberi gálán majd a jelölteken kívül még 150-200 sepsiszentgyörgyi is részt vehet, akik majd regisztráció útján kapnak ingyenes belépőt.

Best of Sepsi kategóriák:

  • Az eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriájában azokat lehet jelölni, akik kedvességükkel, tudásukkal nap mint nap kiszolgálják a lakókat, így a bolti eladót, pincért, szakácsot, bárost, konyhai személyzetet.

  • A szolgáltatásokat nyújtó személyek kategóriájában lehet jelölni a például a taxisofőrt, kozmetikust, manikűröst, fodrászt, masszőrt, a szakikat, a kapust, illetve más, ügyfelekkel foglalkozókat.

  • Az egészségügyben dolgozók kategóriájában azokat lehet benevezni, akik éjjel-nappal a betegek gyógyulásáért munkálkodnak, így orvos, családorvos, fogorvos, asszisztens, betegápoló, gyógytornász, gyógyszerész, állatorvos.

  • A művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek kategóriájában olyan személyek jelölését várják, akik színesebbé, értékesebbé teszik és segítenek megérteni a világot, gondolkodásra ösztönöznek, például színész, bábszínész, rendező, koreográfus, képzőművész, szobrász, festőművész, fotós, zenész, újságíró, rádiós, stb.

  • Külön kategóriában jelölhetőek a pedagógusok, akik nemcsak tanítanak, hanem embert nevelnek belőlünk, például óvónő, tanítónő, tanár, egyetemi tanár, professzor.

  • Olyan sportolók, edzők nevezhetőek a díjra, akik igazi példaképek, kiváló eredményeket elérve ösztönzik a közösséget az egészséges életmódra.

  • Az egyházi elöljárók, egyházközségek aktív tagjai is jelölhetőek, akik azon munkálkodnak, hogy hitünkben gyarapodjunk.

  • Külön kategória a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők, akik életeket mentenek vagy munkájuk által teszik jobbá, biztonságosabbá a várost, például mentős, tűzoltó, rendőr, csendőr.

  • A kilencedik kategória pedig az aktivisták, önkéntesek, szociális munkások, olyan személyek, akik közösségünk tagjait mozgósítják, hogy jó cselekedeteket hajtsanak végre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?