Programajánló hétvégére: magyar rajzfilmek láthatók Kolozsváron

A kuflik, Bogyó és Babóca vagy éppen Mátyás király meséi sok gyermekes család kedvencei. November 19–20-án a kolozsvári mozikban a gyerekeké a főszerep, ugyanis első ízben rendezi meg a Mathias Rex Egyesület a Kolozsvári Rajzfilmünnepet – derül ki a szervezők közleményéből. 

Első alkalommal kerül megszervezésre a Kolozsvári Rajzfilmünnnep. November 19–20-án szeretettel várják az esemény szervezői a szórakozásra vágyó kicsiket és nagyokat a kolozsvári városi mozikba (Dacia és Mărăști), hogy együtt örvendjenek a magyar rajzfilmeknek!

Képek forrása: Kolozsvári Magyar Rajzfilmünnep

A magyarországi Országos Rajzfilmünnep kezdeményezésére, idén először szervezik meg Kolozsváron is a magyar rajzfilmek ünnepét. Két napon keresztül magyar klasszikus és kortárs rajzfilmeket nézhetnek a gyerekek és kisérőik. Olyan közönségkedvencek láthatóak majd, mint a Bogyó és Babóca vagy a Mi újság, Kuflik?, de nem maradnak el a klasszikus magyar népmesék vagy Mátyás király meséi sem.

„Nem újdonság, hogy a negyedbeli mozikban hétvégenként helyet kapnak a magyar szinkronos mesefilmek, hiszen ez már egy régi projektünk, aminek sok gyerekes család örvend, itt Kolozsváron. Most, egy újabb programmal kedveskedünk, természetesen nem csak családosoknak szól ez a rajzfilmmaraton, így Kolozsvár is csatlakozik az Országos Rajzfilmünnep, magyarországi kezdeményezéshez. Mindenkit szeretettel várunk ezekre a vetítésekre” – nyilatkozta Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere.

A részletes program IDE kattintva érhető el.  A belépés minden vetítésre ingyenes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?