Elkezdődött a 18. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó

A 18. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót szeptember 29. és október 1. között szervezik a kolozsvári Diákművelődési Házban és a Romulus Vuia Falumúzeumban – tájékoztatnak közleményükben a szervezők, az Ördögtérgye Néptáncegyüttes. 

A Háromszék Táncegyüttes Átöltözés című előadása nyitotta az idei rendezvényt csütörtökön, a Diákművelődési Házban. Pénteken, szeptember 30-án délelőtt 10:00 és 12:00 órától a Háromszék Táncegyüttes Világhírű Redever című előadása szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Este 19:00 órától az Udvarhely Néptáncműhely Móka című előadását tekintheti meg a közönség a kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

Fotók: BITS Photo

A szombati nap első felében rendhagyó helyszínen, a Romulus Vuia Falumúzeum ad helyet a rendezvény programjainak. Többek között kézműves-vásárral, gyermekfoglalkozásokkal, néptánc-előadásokkal, könyv- és divatbemutatóval várják az érdeklődőket. Szombaton 19:00-kor gálaelőadás lesz a kolozsvári Diákművelődési Házban kerül sor.

A rendezvény záróestje a XV. Erdélyi Néptánc Antológia gálájának ad helyet, mely keretén belül 12 erdélyi táncegyüttes produkcióját láthatja a közönség. Fellép a Gyöngyvirág NTE Csittszentivánból, a Hajdina NTE Marosludasról, a Kikeris NTE Segesvárról, a Kincskeresők NTE és Százlábacska NTE Sepsiszentgyörgyről, a Kis Bekecs NTE Nyárádszeredából, a Kökényes Néptánccsoport Dicsőszentmártonból, a Napsugár NTE Marosszékről, a Terbete NTE Zilahról, a Borsika NTE Marosvásárhelyről, valamint a Szarkaláb és Ördögtérgye néptáncegyüttesek Kolozsvárról.

A Néptánctalálkozó alatt minden estét táncház lesz a Heltai FolkCenterben. A részletes programról és a jegyekről a rendezvény Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?