Korunk aggasztó jelenségére hívja fel a figyelmet az Ördögtérgye legújabb előadása

Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes új táncelőadást mutat be, Találkozások címmel. A előadásra 2016. április 28-án 19:00 órától kerül sor a kolozsvári Diákművelődési Házban.

A mai terekben az emberek elmennek egymás mellett, nincsenek kapcsolatok, nem néznek egymás szemébe. Így a reptéren is. A várakozó „szürke” tömeg lélektelen, de ahogy az érkezők rendre előjönnek, kezd megjelenni az élet az ott tébláboló emberekben is. Hozzátartozók várják az érkezőket, az egyöntetű embercsoport a szeretteik érkezésének hatására fokozatosan elevenedik meg. A találkozások adnak értelmet, emberi minőséget ennek a szürke tömegnek, melyeket gyökereinkre támaszkodva jelenítünk meg a színpadon.

Az előadás rendező-koreográfusa Both József, akit Miklós Sándor segített munkájában.

Közreműködik az Ördögtérgye Néptáncegyüttes tánckara: Albert Csanád-István, Banga Előd-Ernő, Bardóczi Lehel, Both József, Dénes Noémi, Derzsi Réka, Dobai Katalin, Gábora Enikő, Gheorghita Adriana-Livia, Györfy Borbála, Haranth Erika, Kádár Orsolya, Lakatos Eszter, Makai-Dimény Viola, Nagy Szende-Éva, Nagy Zoltán, Nyitrai Ágnes, Oláh Márta, Oláh Mátyás, Orbán Tamás, Pál Hunor, Rácz Renáta, Simó Hargita, Stefán Bencze, Tamás Anita, Tamás Szilárd, Varga Mihály, Vargha Fruzsina.

Zenekar: Kacsó Arnold, Simó István, Kisfaludi János, Fülöp M. Lóránd, Fazakas Albert. Fénytechnika: Almási Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?