Csütörtökön megnyitja kapuit a 8. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál

Holnaptól kezdetét veszi a 8. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál a Kolozsvári Állami Magyar Színház szervezésében. Az idei találkozón november 17. és 27. között kilenc országból tizennégy meghívott társulat előadásait élvezheti a közönség.

A kétévente megrendezésre kerülő fesztivál ez alkalommal a félelem/remény alcímet viseli és ennek alapján szeretne párbeszédet indítani az elmúlt két év világunkat és mindennapjainkat felforgató eseményeiről és életérzéseiről a kortárs világszínház jelentős alkotóinak és társulatainak előadásain keresztül.

A találkozó Eternal Yorick – Life Book Antal Csaba kiállításmegnyitójával, illetve a Romániai Francia Intézet által bemutatott Fülkék című installációval veszi kezdetét november 17-én, csütörtökön este 6 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház emeleti előcsarnokában. Nyitóelőadásként a házigazdák Hamlet produkciója lesz látható, amellyel egyben a 230 éves kolozsvári magyar színházi életet is ünneplik.

Fotó: Bíró István

A kolozsvári közönség a rendezvény tizenegy napja alatt, olyan elismert nemzetközi és hazai alkotók előadásait láthatja, mint Christoph Marthaler, Heiner Goebbels, Nagy József, Silviu Purcărete, Andrei Șerban, Vidnyánszky Attila, Tompa Gábor, Urbán András, Jihye Park, ifj. Vidnyánszky Attila, Diana Mititelu, valamint Catinca Drăgănescu.

Az interferenciák hétfői sajtótájékoztatóján Tompa Gábor, fesztiváligazgató a nagy érdeklődésnek örvendő előadások között Jaram Lee dél-korai phanszori-művész Az öreg halász és a tenger előadását, Nagy József koreográfus Omma című produkcióját, valamint a Kolozsvárra először érkező svájci rendező Christoph Marthaler egyik rendezését, a Nincs ötletem a Lausanne-i Vidy Színház produkcióját emelte ki.

A programot idén is ingyenes kísérő események színesítik: a TIFF Házban naponta kerül sor beszélgetésekre a meghívott alkotókkal, emellett lesznek kiállítás-megnyitók, könyvbemutatók, filmvetítések és koncertek is. A fesztivál előadásait magyarul, románul és angolul is feliratozzák.

A fesztivál programjában szereplő előadásokra jegyek vásárolhatók a www.biletmaster.ro oldalon, valamint a színház jegypénztárában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?