Újabb magyar film a romániai mozikban: A játszma

Fazakas Péter bűnügyi filmdrámája a Bukaresti Magyar Filmhét nyitófilmjeként debütál a román fővárosban – tájékoztat közleményében a Filmtettfeszt.

A történet 1963-ban, Budapesten játszódik. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A film a néhány éve nagy sikerrel vetített A vizsga folytatása, forgatókönyvírója ezúttal is Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ), rendezője pedig Fazakas Péter (Árulók, Szabadság – Különjárat). A film producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék), operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde.

A játszmát október 14-ével kezdődően műsorára tűzte a kolozsvári Győzelem mozi, a nagyváradi Cinema Palace, a sepsiszentgyörgyi Művész mozi, a szatmárnémeti Cinema One, a craiovai Patria mozi (RADEF), illetve rendszeres vetítései lesznek Resicabányán, Karánsebesen és Petrozsényban is.

Képek forrása: Filmtett Egyesület

A játszma alkalmi vetítései:

Kolozsvár, Művész mozi:
október 14., péntek, 18:30
október 15., szombat, 18:00
Csíkszereda, Cinema Csíki Mozi:
október 16., vasárnap, 17:00
október 21., péntek, 20:00
Kézdivásárhely, Vigadó:
október 26., szerda, 19:00

A játszma bukaresti premierje november 21-én, hétfőn lesz: ekkor indul a Bukaresti Magyar Filmhét, amely ezt az izgalmas krimit választotta nyitófilmjéül. A vetítés helyszíne a Román Parasztmúzeum, ahova később rendszeres vetítésekre is visszatér a film.

A játszmát egy-egy premier előtti vetítésen vetítette a hétvégén zárult Filmtettfeszt Kolozsváron, valamint a marosvásárhelyi Alter-Native filmfesztivál. A film romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?