Olasz duóé a fődíj, a közönség helyi zenekart díjazott a Szatmári Utcazene Fesztiválon

A világjárvány okozta nehézségek ellenére 10 országból érkeztek fellépők az egy év szünet után visszatérő Szatmári Utcazene Fesztiválra. A zsűri olasz duót díjazott, a People's Choice Awardot szatmárnémeti zenekar nyerte. A szervezők a 2022-es fesztivál időpontját is bejelentették.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmári Fiatalok Kulturális Egyesülete közös rendezvényén több mint 50 szervező és önkéntes dolgozott.

„Ettől az évtől a Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ már nem csak támogatója, hanem szervezője is a fesztiválnak, az eddigi alkalmakat megrendező egyesület mellett. Célunk az, hogy még vonzóbbá tegyük a város a szatmári polgárok és idelátogató turisták számára. Városunk portfóliójához most már turisztikai márkaelem is tartozik, és egy ilyen kulturális esemény tökéletes lehetőség Szatmárnémeti népszerűsítésére” - nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

A fesztiválra többek között Japánból, Ausztráliából, Finnországból, Olaszországból, Spanyolországból érkeztek neves művészek, három nap alatt a közönség több mint 100 utcai előadásnak örvendhetett, a zenétől a bűvészetig, az akrobatikától a tűzzsonglőrködésig.La Sbrindola | fotók: a Szatmári Utcazene Fesztivál Facebook-oldala

Mint minden évben, idén is zsűri figyelte a művészek előadásait a fesztivál teljes ideje alatt, a zsűri elnöke pedig idén is Vizi Imre marosvásárhelyi dalszerző-énekes és médiaszemélyiség volt. A zsűri úgy döntött, hogy a fesztivál fődíját az olasz La Sbrindola duó kapja, akik egy rendkívüli zenei és zsonglőrmutatványt adtak elő. A második díjat a tehetséges szlovák zenész, Martin Harich nyerte, a harmadik díjat pedig a Yanika Beliza és Luke O'Connell alkotta Lumino együttes. Két különdíjat is átadtak Hero San japán művésznek és Sara Twister akrobatának, a People's Choice Awardot pedig a szatmárnémeti MEM zenekar nyerte.A MEM zenekar átveszi a közönségdíjat

A szervezők bejelentették, 2022-ben július 1-3. között válik Szatmárnémeti ismét az utcazene és utcai művészetek legnépszerűbb találkozóhelyévé a térségben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?