Ezt kell tudni a hétvégi Utcazene Fesztiválról

Egy év kihagyás után ismét világhírű fellépők, előadók és művészek látogatnak el Szatmárnémetibe az ősz első hétvégéjén, szeptember 3–5. között megszervezett Utcazene Fesztiválra – ígérik a szervezők.

A rendezvény megvalósításában a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület mellett már nem csak támogatóként, hanem szervezőként is közreműködik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ.

A fesztivál helyszínei: a Coposu (Batthyány) sétány rendezvényterén fognak fellépni az artisták, a régi főtér közepén található Ecomatrix színpad és a Coposu sétány elején található TransPink színpad főként az utcazenészek törzshelye lesz, a Red Hat YARD és a Vécsey-ház belső udvarán is programokkal készülnek, de a régi főtér egyes pontjain is hallgathatunk majd utcazenészeket.

„A világjárvány számunkra is megnehezítette a szervezést. Számos külföldi utcazenész és artista jelezte felénk részvételi szándékát, de a korlátozások miatt egy részük nem tud Szatmárra látogatni. Azonban a beutazási nehézségek ellenére is eljön hozzánk egyenesen Tokióból Herosan, a legnagyobb európai utcazene fesztiválok rendszeres fellépője és akrobatája, Sara Twister, mágikus képességeivel kápráztat el minket The Charming JAY, de megtekinthető lesz a magyarországi Firebirds tűz- és led-showja is” – közölték a szervezők.

A Szatmári Utcazene Fesztivál a helyi rendezvények közül az első, amely 2018 óta tudatosan foglalkozik a turisztikai promócióval. „Ettől az évtől már fut a fesztivál reklámkampánya a WizzAir rendszerében, ahol city break desztinációként reklámozzuk a rendezvényt és ezáltal a várost. Az a célunk, hogy Szatmárnémeti vonzó legyen a hazai és külföldi látogatók számára is egyaránt: szórakozást nyújtunk a szatmáriaknak, hírnevet és látogatókat hozunk a városnak” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

A Kulturális Központ igazgatója, Butka Gergő hozzátette: „Külön öröm, hogy idén a város határait is átlépi a rendezvényünk: a szatmári esemény mintájára, a mi csapatunk tanácsai alapján és segítségünkkel szervezik meg az első Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivált.

A COVID korlátozások tekintetében fontos kiemelni, hogy a nyitott, utcai performanszokat a járókelők szabadon élvezhetik az ajánlott távolságtartás figyelembevételével, a Red Hat Yard és a Vécsey-ház udvarába viszont a hatályos rendelkezések alapján esténként 21 óra után csak oltási igazolvánnyal, vagy negatív teszttel lehet belépni.

A fesztivállal kapcsolatos további információk és tájékoztatások, valamint a részletes programkínálat szerdától elérhető az esemény honlapján, Facebook-oldalán és a FestivApp alkalmazásban, egyéb kiegészítő és szórakoztató tartalmakért kövessétek az újonnan induló Instagram és TikTok oldalakat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?