Magyar kisjátékfilm nyerte a TIFF helyi versenyét

Farkas Ágnes Anna Játsszuk tovább című filmje nyerte a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) keretében megszervezett kolozsvári filmek versenyének fődíját, amit kedd este adtak át a Kolozsvári Művészeti Múzeum udvarán megszervezett vetítés után.

A Játsszuk tovább című kisjátékfilm Farkas Ágnes Anna diplomafilmje a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Film, fotó, média szakán. A gyermek- és felnőttkor között egyensúlyozó emberek egy hétköznapi, és mégis különleges nyári estéjét mutatja be. Esti, családi, életkép, melyben a szereplők egy diófa alatt ülve beszélgetnek. A két nagyobb testvér kisurran a nyári éjszakába, Léna kétes randira indul, Kikerics pedig úgy dönt, elkíséri nővérét. Senkivel sem történik semmi rendkívüli, mégis, valahol összefut a furcsaság és mámor között lélekben a cselekmény egy éjjel alatt. Hajnalban valami különleges madárdal hallatszik, a felkelő nap fénye megvilágítja a családot, a mámor, mintha megállítaná az időt. Egy pillanatra elmosódnak a korkülönbségek határai, egyszerre felnőtt és gyermek mindenki. Új nap kezdődik, új napsütés, csak feltételezhetjük, hogy a mámor, olyan formában, amilyenben átélték, valamikor újra testet ölt majd, olvasható a film leírásában.Játsszuk tovább!

A filmet fényképezte Török Ádám, az irányítótanárok Felméri Cecília, Fekete Ibolya, Gózon Francisco és Blos-Jáni Melinda voltak.

Farkas Ágnes Anna a fődíjjal járó 1500 eurós pénzjutalom mellé 15 ezer euró értékű produkciós támogatást is kap a következő filmjére.

A TIFF helyi filmek versenyére idén 34 alkotást neveztek be, ebből hetet válogattak be a végső versenyprogramba, köztük két másik sapientiás kisfilmet is, Polacsek Zsófia A madarak nem tévednek el és Frunza Roland Fátum című alkotását.

Kapcsolódók

Kimaradt?