Sorozatokat is nézhetünk nagyvásznon a TIFF-en

Új szekciójában olyan sorozatokat mutat be a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), amelyek tökéletesen megfelelnek binging céljára, azaz arra, hogy együltünkben nézzük meg őket. A Coming Up Next válogatásban bűnügyi történetek, internetes zaklatás, UFÓK, gyógyszerkísérletek és Slobodan Milošević volt szerb elnök lesz terítéken.

A július 23. és augusztus 1. között megszervezett fesztiválon nyolc sorozatot vagy minisorozatot mutatnak be romániai premierként, ezek közül kettőt teljes egészében, vetítésmaratonként. Vetítenek egy pilot epizódot a HBO Románia Ruxx című sorozatából, emellett spanyol, cseh, szerb, orosz, francia, dán és brazil sikerszériákat is.Ruxx

A Iulia Rugină és Octav Gheorghe rendezte Ruxx főszereplője egy fiatal nő, aki igyekszik időigényes karrierjét összeegyeztetni az élete további prioritásaival: a családjával, amelyet anyagilag támogat és távolsági kapcsolatával. A szereposztás tagjai Alex Secăreanu (God’s Own Country), Șerban Pavlu, Alina Chivulescu, Bogdan Dumitrache, Mădălina Craiu, Ioana Bugarin és Marian Olteanu.

A spanyol Riot Police (r. Rodrigo Sorogoyen) című sorozatban hat csendőr vesz részt egy madridi evakuációban, de elvesztik az uralmat a történések felett, és egy férfi meghal. A rendfenntartók bármit megtennének, hogy büntetlenül megússzák az esetet, de egy belügyi tiszt, Laia megdöbbentő titkokat fedez fel. A TIFF-en a teljes sorozatot vetítik.Riot Police

A #martyisdead (r. Pavel Soukup) a cyberbullingról szól. A cseh thrillerben egy 15 éves fiút élettelenül találnak, csak néhány borzalmas videoklipet hagy hátra. Apja megpróbálja megfejteni a fiú online tevékenységének hátborzongató részleteit, hogy megtudja, miért halt meg. Az Emmy-díjas, 8 részes sorozatot szintén teljes egészében bemutatják a TIFF-en.

Vetítik a szerb Porodica (A család, r. Bojan Vuletić) című sorozat első részét, amely a Slobodan Milošević volt szerb elnök letartóztatása előtti három napot mutatja be. A politikus ezeket a napokat családja és barátai körében töltötte a villájába zárva, anélkül, hogy ura lenne a helyzetnek. A válság hatására kénytelen szembesülni múltbeli hibáival.A család

Az orosz Polet (Hat üres hely, r. Piotr Todorovsky) című sorozatban hat munkatárs, a lehető legkülönbözőbb karakterek, lekésik a repülőt, amely rögtön a felszállás után lezuhan. A tragédia okozta trauma és túlélésük véletlenszerűsége arra készteti őket, hogy sorsukat kezükbe véve közös tervet szőjenek, amely annyira veszélyes, hogy örökre megváltoztatja az életüket. A sorozatból az első részt vetítik Kolozsváron.

Az első három részt mutatják be a francia-belga UFÓk (r. Antony Cordier) című sorozatból, amely a ’70-es években játszódik és egy valós történetet dolgoz fel. Egy elbukott projekt miatt Didier Mathure (Melvil Poupaud), a zseniális űrmérnök új feladatot kap: tudományos magyarázatot kell adnia az újságok címlapjára került paranormális jelenségekre. A racionális Didier számára ez maga a rémálom, de egy szokatlan történés végül porrá zúzza addigi meggyőződéseit és olyan világba repíti, ahol bármi lehetséges.

A dán A nyomozás (The Investigation, r. Tobias Lindholm) egy különös bűnügyi történet. Jens Møller és csapata az egyszerű gyilkosságnak látszó „tengeralattjáró-ügyet” kutatja, csak az a bökkenő, hogy nincs sem holttest, sem indíték, sem fegyver, így a nyomozás egyre bonyolultabbá válik. A sorozatból az első részt vetítik a TIFF-en.

A brazil Áldás (The Blessing, r. Davi de Oliveira Pinheiro, Emiliano Cunha) főszereplői kutatók, akik kísérleti gyógyszert fejlesztenek végső stádiumban levő betegek számára, azonban az őket foglalkoztató német labor hirtelen kiszáll a kutatásból. A kutatók rájönnek, hogy a gyógyszernek meglepő mellékhatása van: megszünteti a félelmet. Anélkül, hogy értenék a felfedezésükben rejlő lehetőségeket, a kutatók véletlenszerűen kiválasztott betegeken kezdik tesztelni a szert. A sorozatból az első részt láthatja a kolozsvári TIFF közönsége.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?