Enyedi Ildikó új projektje nyert a Berlinálé egyik szakmai fórumán

A Balaton Brigád című magyar hidegháborús tévésorozat-terv nyerte a Séries Mania Project Exchange Award nevű díjat a Berlinale Co-Pro Series pitchfórumon, így bemutathatják az augusztusban Lille-ben szervezett Séries Mania Forumon, írja a cineuropa.org.

A projekt kilenc másik sorozattervvel versenyzett. A budapesti Joyrider és a Film Force produkciója egy nyolc részes kémthriller, amely a hidegháború alatt, 1986-ban játszódik. Főszereplője a német titkosszolgálat (Stasi) balatoni különítményének vezetője. A kémcsapat a keletnémet nyaralókat tartja szemmel, hogy megakadályozhassa azt, hogy nyugatnémet rokonaikkal találkozzanak, imperialista eszmékkel fertőződjenek meg, esetleg nyugatra szökjenek. A kémfőnök eközben éppen maga készül nyugatra szökni.

A Balaton Brigád fejlesztői Krigler Gábor, Lengyel Balázs és Lovas Balázs, a rendező Enyedi Ildikó.

Laurence Herszberg, a Séries Mania alapítója szerint a napos, tóparti helyszín, az összetett karakterek, és az egyszerre friss és vintage hangvétel vonzotta őket a történetben, amely merész megközelítésből eleveníti fel a történelmi kort, amelyről minden európai azt gondolja, hogy ismeri, és így gondolatébresztő, szórakoztató módon szembesíti őket a közelmúlttal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?