Romániai mozikban vetítik Hajdu Szabolcs Kolozsváron forgatott filmjét

Hajdu Szabolcs filmje, a Békeidő széles vásznon lesz nézhető február második felében Bukarestben, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, írja a Filmtett.

A film cselekménye egyetlen éjszaka alatt játszódik, de antológia-szerű, több, egymásba kapcsolódó történettel: kibontakozik egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

A Békeidőt Kolozsváron forgatták, stábjában és szereplői közül többen erdélyiek. A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön stb.)

A járványhelyzet miatt a filmet online mutatták be 2020 áprilisában, a romániai közönség korábban csak fesztiválok vagy filmnapok műsorában láthatta.

A Békeidőt Bukarestben pénteken, február 19-én 18 órai kezdettel az Elvire Popesco Mozi vetíti, de a hétvégén és jövő hét elején a Parasztmúzeum is műsorra tűzi (február 19-én, 21-én és 23-án, mindhárom nap 19 órai kezdettel lehet megnézni a filmet).

A kézdivásárhelyi Vigadóban február 23-án 19 órakor kezdődik a vetítés, a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi pedig február 19-én és 23-án tűzte műsorra (mindkét alkalommal 19:15-kor kezdődik a film).

Kapcsolódók

Kimaradt?