Beszélgetés Mostis Gergővel a kolozsvári Planetáriumról és a kultúraszervezésről

Hamarosan ötödik születésnapját ünnepli a kolozsvári Planetárium Kulturális Tér és Kávézó. Mostis Gergő a Planetárium egyik megálmodója, aki e jeles évforduló alkalmából vendégül látott bennünket egy kávéra, ha pedig már kávé, akkor készséggel válaszolt kérdéseinkre is, felelevenítve egyben a mára már széles körben ismert szórakozóhely kezdeteihez kapcsolódó emlékeket.

Lehet, hogy a mai közönség soraiból nem is tudja már mindenki, hogy a Planetárium kezdetben nem a mostani helyén működött, és valószínű, hogy arra is kevesen emlékeznek, hogy létrejötte szorosan kapcsolódott a focihoz. Ezen kívül szó esett még Bulgakovról, Insomniáról, amelyek az évek során minden bizonnyal meghatározó szerepet játszottak a Kolozsváron szocializálódott számos generáció életében, ugyanakkor az is kiderült, hogy a végzettségét tekintve színész Gergő mikor is kóstolt bele először a vendéglátásba. Ha pedig már vendéglátás, akkor azt is megtudtuk, hogy szerinte mi köze van a kultúrának a kocsmához és mi is az a plusz, amitől egy vendéglátóipari egység közösségi térként tud működni. Mindenképpen ajánlott tehát velünk tartani, annál is inkább, hogy egyéb kulisszatitkokra is fény derül!

Mi fér bele egy kávéba? című videóinterjúnk legújabb része szombaton 11 órakor vált elérhetővé. Kattintsatok a YouTube-csatornánkra, majd a feliratkozás fülre!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?