Ötéves a Planetárium: szülinapi fesztivállal készül a kolozsvári közösségi tér

Koltai Róbert, Pottyondy Edina, Gulyás Márton és Hodász András Kolozsváron

A működésének ötödik évét ünneplő kolozsvári Planetárium Kávéház október 20–21-én négy különböző programpontból álló Születésnapi Fesztivált szervez, melynek keretében Kolozsvárra érkezik önálló estjével Koltai Róbert Jászai-díjas, Érdemes-művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, Pottyondy Edina, Magyarország egyik legnépszerűbb humoristája, Gulyás Márton, a Partizán YouTube-csatorna alapító-főszerkesztője és Hodász András egykori katolikus pap, influenszer.

„Volt idő, amikor nem gondoltuk, hogy megérjük ezt a születésnapot, de a közönségünknek hála mára a Planetárium Kolozsvár legdinamikusabban fejlődő közösségi terévé vált. Épp ezért arra gondoltunk, hogy ünnepeljük meg ezt az alkalmat úgy, ahogy az a Planetáriumhoz illik: közösen, egy minifesztivál keretében, közéleti vitákkal, sok humorral és egy emlékezetesnek ígérkező színházi eseménnyel” – nyilatkozta Mostis Gergő, a Planetárium alapítója. Hozzátette: céljuk, hogy ezután minden évben megszervezzék – a reményeik szerint egyre inkább bővülő – Planetárium Fesztivált. „Egy önfenntartó, nyitott, szabad, a kritikai gondolkodást és a vitakultúrát népszerűsítő programsorozatot szeretnénk, amelynek egyetlen támogatója van: a közönsége. Ha idén a közönség is velünk tart, az elkövetkező években egyre színesebb programkínálattal és zenei felhozatallal jelentkezünk majd” – mondta Mostis Gergő.

A Szülinapi Fesztivál október 20-án (pénteken) 17 órától veszi kezdetét a Planetárium Kávéházban (Főtér 10. szám, II. emelet), amikor Hodász András teológussal, influenszerrel és egykori katolikus pappal beszélgethetnek az érdeklődők – egy közönségtalálkozó keretében. Az eseményre jegyek online foglalhatók – a szabad helyek számának függvényében.

Ugyancsak október 20-án (pénteken) láthatja a közönség – 20 órától – Magyarország egyik legnépszerűbb stand-up előadójának, Pottyondy Edinának, a Mocskos nyelvvel feleselek című estjét a kolozsvári Florin Piersic Moziban. A produkció Pottyondy afféle „így jöttem” stand-upja – gyerekkori traumákkal, politikai villámkarrierrel, vagy épp a terhesség és szülés gyötrelmeinek kíméletlen, humoros bemutatásával. Az eseményre jegyek válthatók online a www.bilete.ro oldalon, valamint a Planetárium Kávéházban.

Október 21-én (szombaton) 18 órától a magyar YouTube egyik legismertebb csatornájának alapítójával, a Partizán főszerkesztőjével, Gulyás Mártonnal találkozhatnak az érdeklődők a Planetáriumban. Mint ismeretes, a Partizán egy olyan független videóműhelye, ahol az alkotók a legkülönbözőbb vizuális műfajokban dolgoznak és állítják elő politikai-videós tartalmaikat – társadalmi, politikai, kulturális és művészeti témákat feldolgozva. Az eseményre jegyek online foglalhatók – a szabad helyek számának függvényében.

A programsorozatot október 21-én 20 órától Koltai Róbert Sose halok meg? című önálló műsora zárja a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében. Az előadás során a Jászai-díjas, Érdemes-művész, aki a Halhatatlanok Társulatának tagja, és akit számtalan filmes- és színházi szerepe révén is ismerhet a közönség, egy igazi mesélős, verselős, éneklős, sztorizgatós és parodizálós esttel készül, melyben beszélgetőpartnere Gaál Ildikó rendező lesz. Az előadóestre jegyek válthatók a Kolozsvári Állami Magyar Színház jegypénztáránál (hétköznapokon 10 és 14 óra között, valamint az előadások előtt másfél órával), a Planetárium Kávéházban, valamint online a www.bilete.ro oldalon keresztül.

A Planetárium Szülinapi Fesztiváljával kapcsolatos egyéb információk megtalálhatók a kávéház Facebook-oldalán, valamint a programsorozat Facebook-eseményében.

Kapcsolódók

Kimaradt?