A szervezők szerint 70 millió euró maradt Kolozsvárnak az idei Untoldból

Több mint 70 millió euró bevétele származott Kolozsvárnak az idei Untold fesztiválból, legalábbi a szervezők szerint. A fesztiválozók 35 százaléka kolozsvári, miközben mindössze 25 százalékuk érkezett külföldről, a többiek más romániai megyékből látogattak a kincses városba a fesztivál idejére.

Az első számítások alapján az Untold ideje alatt a Kolozs megyén kívülről érkező fesztiválozók fejenként átlagban legkevesebb 700 eurót költöttek el a városban szállásra, étkezésre, közlekedésre és különböző vásárlásokra. A szervezők szerint a fesztiválozók által elköltött pénz a helyi adókban, a helyi vállalkozások bevételeiben vagy az ingatlanjukat bérbeadó lakás- és háztulajdonosoknál fog megjelenni. Hozzátették, hogy az Untold fesztivál nemcsak a bevétel miatt fontos, hanem azért is, mert Kolozsvárt és Erdélyt népszerűsíti, hiszen több nemzetközileg is ismert zenész, énekes és lemezlovast lépett fel, akik tovább viszik Kolozsvár hírét.

Fotó forrása: az Untold Fesztivál Facebook-oldala

A négynapos rendezvényen a hivatalos adatok szerint több mint 420 ezer látogató vett részt és 250 előadó lépett fel. A fesztiválozók legtöbbje Kolozs megyéből érkezett, a teljes közönség mintegy 35 százaléka, de szép számmal érkeztek Bukarestből és az ország más megyéiből is. A fesztiválozók 25 százaléka látogatott külföldről Kolozsvárra, ez pedig a szervezők szerint tízszázalékos növekedést jelent az elmúlt évekhez képest. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett könnyűzenei fesztiválra közel száz országból érkeztek szórakozni vágyók, egyebek között Németországból, Franciaországból, Nagy Britanniából, Brazíliából és az Egyesült Arab Emírségekből is utaztak a kincses városba rajongók.

Az Untold szervezői idén is ösztönözni szerették volna a tanulókat és diákokat, hogy jobb eredményeket érjenek el, ezért a maximális, 10-essel érettségizőket fesztiválbérlettel jutalmazták. Idén 35 érettségiző és 897 diák kapott ingyen Untold-bérletet. Azok, akik véradó kampányban vettek részt, a fesztivál első napjára kaptak ingyen belépőt vagy kedvezményesen vásárolhattak bérletet. A kampányban mintegy 2500 fiatal vett részt – közölték a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?