banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Égbe szöktek a kolozsvári szállásárak az Untold idejére

Nincs az a pénz, amint a lakástulajdonosok el ne kérnének a későn ébredő fesztiválozóktól.

Pár napon belül kezdődik az idei Untold, s azoknak a fesztiválozóknak, akik nem foglaltak idejében szállást, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Az olx.ro hirdetési portálon szállások százait kínálják az augusztus 3. és 6. közti időszakra, az árak, kevés kivételtől eltekintve 500 eurónál kezdődnek. Ennyi pénzért egy garzont lehet kibérelni, a kétszobásokért általában 700 eurónál többet kérnek a tulajdonosok.Fotó: Facebook/UNTOLD

Persze idén is akadnak olyanok, akik nem fogják vissza magukat: egy Tordai úti kétszobás tömbházlakást 1500 euróért hirdetnek, egy másikat pedig kerek 2 ezer euróért. Ez utóbbi azért ilyen drága, mert a sportcsarnok közelében található, nagyon közel a fesztivál helyszínéhez. Ezekhez képest igazán jutányos árúnak minősül az a Györgyfalvi-lakótelepen található lakás, melyért 1000 eurót kérnek, egy Széchényi-téri kétszobás pedig szinte ingyen van 900 euróért.

A Majális (Republicii) utcában 1750 euróért lehet megszállni egy házban a fesztivál alatt, míg egy, a Iulius Mall környékén levő házba 3 ezerért várják a fesztiválozókat. A hirdetők egy részénél az is belefér, ha a vendégek egy nappal korábban érkeznek vagy eggyel később távoznak.

Az olx.ro ugyanakkor viszonylag olcsónak számít, igaz, itt jellemzően közepes konfortszintű ingatlanokat hirdetnek. Aki puccosabb szállást szeretne, annak ott az Airbnb, igaz, ott az árak még borsosabbak. A népszerű szállásfoglaló portálon a cikk megírásakor 221 ajánlat volt a kolozsvári fesztivál idejére, ezek közül 212 minimum 500 lejbe került egy éjszakára, 180 pedig 1000 lej fölött volt. Sok esetben ez az alapár, amire még rájöhetnek járulékos költségek.

A hirdetések között egészen elképesztőek is vannak, mint például az a monostori háromszobás lakás, melyért éjszakánként 2700 lejt plusz „szolgáltatási díjat” kell kipengetni. Három éjszakára 9811 lejt kell fizetniük a bérlőknek, vagyis közel 2 ezer eurót.

Ez azonban még mindig olcsó ahhoz a Békás-lakótelepi (Bună Ziua) kétszobás lakáshoz képest, melyet 10 512 lejért adnak bérbe az Untold idejére. Ennél kevesebbért lehet szállást bérelni nem három éjszakára, hanem akár egy egész hétre Párizsban, Romában vagy bárhol egy pazar mediterrán tengerparton.  

Természetesen ezt is lehet még fokozni, akinek ugyanis annyi a pénze, hogy gondot okoz az elköltése, az kibérelhet egy kétszobás tömbházlakást Kolozsmonostoron, csekély 12 264 lejért, ami napi árfolyamon kb. 2480 eurónak felel meg. A hülyének is megéri!

A legélelmesebb házigazdák duplán szeretnének profitálni ingatlanjukból. Így például a hosszú távú bérleti szerződéssel rendelkező B.-ék azzal a meglepő felvetéssel fordult a lakás tulajdonosa, hogy költözzenek ki az ingatlanból a fesztivál idejére. Az olvasókra fantáziájára bízzuk, hogyan reagáltak az ajánlatra.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?