Zöld utat kapott az Untold, de egyelőre csak beoltott résztvevőkkel

A kormány csütörtök este bejelentett döntése értelmében megtarthatóak Románia olyan nagy nyári fesztiváljai, mint az Untold és a Neversea, de csak beoltott résztevőket fogadhatnának. Az Untold kommunikációs igazgatója, Edi Chereji szerint ez diszkrimináció, írta a Digi24.ro.

Edi Chereji a hírtelevíziónak elmondta, hogy logisztika és előadók szempontjából készen állnak a 2021-es Untold megszervezésére, de megvárják, amíg a kormányhatározat megjelenik a Hivatalos Közlönyben. Az igazgató hangsúlyozta, hogy június 1-ig ismerniük kellene a kormányhatározat végső formáját.

Chereji megerősítette, hogy megszervezik a fesztivált akkor is, ha csak a koronavírus ellen beoltottak vehetnek részt rajta, de úgy gondolja, hogy az oltással nem rendelkezők kizárása miatt Romániát diszkriminációval vádolhatják, hiszen más országok fesztiváljain, például Belgiumban vagy az Amerikai Egyesült Államokban nem volt hasonló korlátozás. A fesztiváligazgató szerint negatív koronavírus-teszttel rendelkezőket és a betegségen átesetteket is be kellene engedni.

A kormány határozatot fogadott el csütörtöki ülésén a járványvédelmi intézkedések június elsején hatályba lépő újabb lazításairól. Ennek értelmében június elsejétől a kültéri eseményeken 1000 főnél többen is részt vehetnek abban az esetben, ha mindannyian be vannak oltva koronavírus ellen. Az Untold fesztivált az eredeti tervek szerint augusztus 5. és 8. között szerveznék meg.

(Címlapfotó: Untold)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?