Untold-igazgató: bezzeg a csíksomlyói búcsún tízezrek vehettek részt

Kettős mércével vádolja a hatóságokat az Untold fesztivál igazgatója, amiért engedélyezik az egyházi összejöveteleket és zarándoklatokat, de a nagyszabású koncertek megtartását továbbra is tiltják.

Méltatlankodó szombati Facebook-bejegyzését a tengerparti Neversea fesztivált is szervező Edy Chereji az aznapi csíksomlyói búcsúról készült felvétellel illusztrálta. Posztjában emlékeztetett arra, hogy jelenleg a kormány csak az 500 fősnél kisebb részvételű könnyűzenei koncertek megtartását engedélyezi.

Az Untold igazgatója elöljáróban leszögezte, semmi baja nincs az egyházakkal és nem kifogásolja a zarándoklatok megszervezését sem. De zavarja a hatóságok kettős mércéje.

„Mi a különbség a mai zarándoklat (a csíksomlyói búcsú – szerk. megj.) és egy fesztivál között? Ránézésre mindkét rendezvényen több tízezren vesznek részt, a szabad ég alatt. Van mégis egy különbség. Éspedig az, hogy mi korábban azt javasoltuk: a fesztiváljainkon csak olyan személyek vehessenek részt, akiket beoltottak, vagy van negatív tesztjük, vagy korábban átestek a betegségen” – írta Edy Chereji, utalva arra, hogy javaslatukat a hatóságok elutasították.

Az Untold igazgatója szerint ha májusban meg lehetett szervezni egy nagyszabású vallási rendezvényt, akkor az lenne a normális, ha a fertőzés kockázatát minimálisra csökkentő, tudományos megalapozottságú szabályok szerint megtartott fesztiválok megtartását legalább augusztustól engedélyezné a kormány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Edy Chereji hozzátette: számára vérlázítóak a több tízezres részvételű zarándoklatról készült felvételek olyan körülmények között, hogy adó- és illetékfizető vállalkozásként a legszigorúbb szabályokhoz kötötték volna a fesztiváljaik megszervezését, de a kormánytól azt a választ kapták, hogy nem biztonságosak az 500 fősnél nagyobb részvételű koncertek.

(Címlapfotó forrása: Untold)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?