Átadta Csíksomlyón a zarándoklata során összegyűjtött imaszándékokat Molnár Levente operaénekes

Véget ért a gyergyóremetei születésű Molnár Levente operaénekes két hétig tartó gyalogos zarándoklata. A világhírű művész a magyarországi Máriapócsról indulva a Mária utat követve érkezett meg Csíksomlyóra, ahol pénteken délelőtt átadta a rábízott imaszalagokat.

Családja körében, énekszóval érkezett a csíksomlyói kegytemplomhoz Molnár Levente operaénekes, hogy gyalogos zarándoklata zárásaként átadja azokat az imaszalagokat, amelyeket magával hozott. A művészt Urbán Erik az Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnöke, Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület vezetője, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere fogadta.

Molnár Leventét Urbán Erik köszöntötte a kegytemplom előtti téren. A ferences tartományfőnök üdvözlő beszédében elmondta: hálásak azért, amiért az énekes elhozta azoknak az imaszalagjait, akik személyesen nem vehetnek részt az idei pünkösdi búcsún.

„Csíksomlyó nemcsak az a pont, ahová jó megérkezni, ahol jó otthon lenni, hanem kiinduló pont is, hogy az abbahagyott munkánkat, amit a zarándoklat előtt végeztünk, utána a Jóisten áldásával, megújult erővel tudjuk folytatni” – emelte ki a szerzetes, majd megáldotta az imaszalagokat.

Korodi Attila szintén köszönetet mondott az énekesnek, amiért számos hívő üzenetét, imaszándékát elhozta magával. „Örülünk annak, hogy ezt a hosszú utat megtetted, mert ez bennünket összeköt. A két kegyhely, Máriapócs és Csíksomlyó összetartozik, ahogyan az erdélyi magyar és a Kárpát-medencei magyar közösség is összetartozik” – hangsúlyozta az elöljáró.

Borboly Csaba oklevelet nyújtott át az énekesnek annak elismeréséül, hogy végigjárta a Mária út vonalát Máriapócs és Csíksomlyó között. „Az összetartozás és az újrakezdés időszakában a te kiállásod és példád a székelység számára példaértékű és fontos” – foglalta össze a politikus.

Molnár Levente énekszóval zárta pünkösdi zarándoklatát a csíksomlyói kegytemplom előtt.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?