Boc szerint nagy eséllyel megszervezik az Untoldot Kolozsváron

Nagy esély van rá, hogy megszervezzék az idei Untold fesztivált Kolozsváron, vélekedett a szerdai városi tanácsülés kezdetén Emil Boc polgármester, miután bemutatta a fertőzési ráta csökkenését és az 50 százalékhoz közelítő beoltottsági arányt mutató helyi hivatalos adatokat.

„Nagy esély van rá, hogy nagyszabású nyilvános rendezvényeket is meg lehessen tartani Kolozsváron, az Untold fesztiválra gondolok, amelynek a szervezői egyelőre a hatóságok döntését várják, de minden jel arra utal, hogy ha az oltási kampány sikeres lesz, akkor augusztusban, de legkésőbb szeptemberben nagy számban is részt lehet majd venni eseményeken” – fogalmazott Boc, aki felhívást intézett a kolozsváriakhoz, hogy oltassák be magukat.

A 2021-es Untold fesztivált az augusztus 5. és 8. közötti időszakra hirdették meg eredetileg, fellépőket azonban még nem jelentettek be.

Mint írtuk, Edy Chereji, a fesztivál kommunikációs igazgatója hétvégén a csíksomlyói búcsún készült felvétellel illusztrált posztjában kettős mércével vádolta a hatóságokat, amiért engedélyezik az egyházi összejöveteleket és zarándoklatokat, de a nagyszabású koncertek megtartását továbbra is tiltják. Jelenleg a kormány csak az 500 fősnél kisebb részvételű könnyűzenei koncertek megtartását engedélyezi, az előírások azonban a járványhelyzet függvényében alakulhatnak. Több fesztivált, köztük az Electric Castle-t, lefújták a szabályok előreláthatatlansága és a tervezhetőség hiánya miatt.

(Címlapfotó forrása: Untold)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?