Bábfigurák mesevilága: Kezdődik a Wonder Puck Fesztivál

Színes bábfigurák tolmácsolásában elevenednek meg kedvenc meséink szeptember 8–10. között Kolozsvár több helyszínén. Több mint 50 előadással, utcazenével és koncertekkel várja az érdeklődőket a Wonder Puck Fesztivál.

Klasszikus és modern mesék és zenés előadások – mindez különböző bábfigurákkal. Augusztus 8–10. között minden korosztály megtalálhatja a kedvére való szórakozást a kolozsvári Wonder Puck Fesztiválon. Csog Brigitta, a Puck bábszínház magyar társulatának irodalmi titkára kérdésünkre elmondta, bár hajlamosak vagyunk azt hinni, de a bábszínház nem csupán egy kisegyerekeknek szóló műfaj. Természetesen már az egész kicsik számára is szórakoztató lehet, de ahogy minden évben, idén is sok oktató, komoly témákat boncolgató és elgondolkodtató kérdéseket feltevő előadásra is számíthatnak az érdeklődők.

Fotók: Wonder Puck Facebook-oldala

Csog Brigitta elmesélte, hogy a fesztivált 2017-ben szervezték meg először, akkor még javarészt helyi, romániai előadókkal. Az esemény célja az volt, hogy összehozza az ebben a műfajban munkálkodó művészeket, és nagyobb belátást engedjenek az embereknek a bábszínházak világába.

Idén már hét európai ország művészei állítanak színpadra színesebbnél színesebb produkciókat. Csog Brigitta kérdésünkre elmondta, mindigis fontos szempont volt, hogy minél sokszínűbb legyen az esemény, így idén is több különböző technikával készült bábfigura és különböző stílusokkal kísérletező művész áll a közönség elé. Igyekeztek a bábvilág legnevesebb művészeit meghívni, de a fesztiválra fellépőnek is lehetett jelentkezni.

Csog Brigitta elmondta, hogy a legtöbb előadás esetében alsó korhatárt szabtak, mert bizonyos elemek megijeszthetik az egész piciket, de felső korhatár nincs, és biztos benne, hogy mindegyik korosztály talál számára izgalmas produkciót.

Az esemény részletes programját a Wonder Puck Facebook-oldalán olvashatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?