Kifutóvá válik hétvégén a sétatéri Kaszinó

Kifutóvá változik szeptember 8. és 10. között a sétatéri Kaszinó előtti tér, ugyanis a hétvégén rendezik meg az Erdélyi Nemzetközi Divatfesztivált Kolozsváron. Az eseményre számos romániai divattervező érkezik, hogy bemutassa legújabb kollekcióját, valamint művészeti egyetemek tehetséges tervezői is bemutatkoznak majd.

A háromnapos eseményen 45 divattervező kollekcióit mutatja be több mint hatvan modell a sétatéri Kaszinó előtt felállított kifutón. Az Erdélyi Divatfesztivál (FTF) célja a tehetséges tervezők munkáinak bemutatása és díjazása, ezzel népszerűsítve őket.

Fotó forrása: a Transilvania Fashion Festival Facebook oldala

A találkozón számos nemzetközi szövetség képviselői, művészeti egyetemek professzorai és romániai textilgyártó cégek vezetői vesznek részt. A román divattervezők mellett Olaszországból, Németországból, Hollandiából, Moldvából, Magyarországról és Kazahsztánból is érkeznek tervezők Kolozsvárra.

A divatfesztivál péntek este nyolc órától kezdődik Varga Kinga divattervező, a tavalyi Moda Cum Laude cím nyertesének látványos kollekciójával. De olyan neves tervezők is bemutatják alkotásaikat, mint Tudor Halatiu, Daiana Nealcoș és Paul Palm. Szombat este kerül sor a díjátadó gálára, ahol többek között kiosztásra kerül a Moda Cum Laude díj.

Az eseményt a Pro Transilvania Kulturális Egyesület és Matei Miko, a kolozsvári Transilvania Fashion modellügynökség tulajdonosa közösen szervezi.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?