Kifutóvá változott a sétatéri Kaszinó – Ilyen volt a Transilvania Fashion Fesztivál

Kifutóvá változott a sétatéri Kaszinó a Transilvania Fashion Fesztivál idejére. A hétvégén szervezett kolozsvári divatbemutatóra számos romániai és külföldi divattervező érkezett, hogy bemutassa különlegesebbnél különlegesebb kollekcióit, ugyanakkor a kifutón művészeti egyetemek tehetséges tervezői is megjelenhettek ruhakölteményeikkel.

A divat szerelmesei már a pénteki megnyitón belekóstolhattak abba, hogy mire számíthatnak a következő estéken. A Transilvania Fashion Fesztivál a tavalyi győztes, Varga Kinga divattervező legújabb kollekciójának a bemutatójával kezdődött.

A megnyitó előtt a Szatmárnémetiből származó tervező a Maszolnak elmondta, nagy öröm számára, hogy idén az ő alkotásait csodálhatja meg először a közönség. „Általában nem mondom ezt, de nagyon büszke vagyok magamra, nagyon nagy öröm számomra, hogy engem kértek fel, hogy megnyissam a fesztivált” – jelentette ki.

Varga Kinga Szatmárnémetiben született, tanulmányait Kolozsváron végezte a Művészeti és Formatervezési Egyetem divattervező szakán, majd Bukarestbe költözött és azóta ott él. Varga Kinga több mint tizenöt éve foglalkozik divattervezéssel, emellett vállalkozó és feleség is egyben, saját ruhaboltját 2021-ben indította el.

Mint mondta, már 17 éves a Varga Kinga nevet viselő márka, amelynek jellemzője, hogy minden kollekciójában valamilyen módon megjelennek az angyalszárnyak, ugyanis a divattervező szerint az angyalok azok, akik vele vannak és segítik abban, hogy azt csinálhassa, amit érez és szeret.

A háromnapos eseményen 45 divattervező kollekcióit mutatta be több mint hatvan modell a sétatéri Kaszinó előtt felállított kifutón. A Kolozsváron megszervezett divatfesztivál célja a tehetséges tervezők munkáinak bemutatása és díjazása, ezzel népszerűsítve őket. A fesztiválon szombat este kiosztásra került a Magna cum Moda-díj, amelyet Oana Livia Badea, a Bitolia Gallery brand tervezője, Răzvan Vasilescu, a bukaresti divattervezői intézet új igazgatója, valamint Aidarkhan Kaliyev kazahsztáni divattervező vihetett haza.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?