Későn vette ki a darált húst a fagyasztóból? Így olvassza ki könnyedén

A darált húst sokan nagy gombócba gyúrva fagyasztják le, pedig sokkal praktikusabb, ha a daráltat zacskóba teszik és kilapítják a kezük vagy egy nyújtófa segítségével. Minél vékonyabb, annál hamarabb fagy meg, majd olvad ki. Ha gyorsan kell dolgozni a hússal, bevethető néhány szuper praktika az olvasztására, írja a sobors.hu portál.

Bár a húsokat a hűtőben kell kiolvasztani, és nem szabad szobahőmérsékleten hagyni, mert a hirtelen meleg kedvez a baktériumoknak, ez időigényes folyamat. Így, ha későn veszi ki az ember a húst a fagyasztóból, a jégtömb felszámolására muszáj lesz trükköket bevetnie, hogy dolgozni tudjon vele.

Áztassa vízbe

Az áztatásnak köszönhetően fél kiló darált hús 1 óra alatt kiolvad. Fontos, hogy mindig hideg víz kerüljön a daráltra, és ezt félóránként cserélni kell a hús mennyiségétől függően. Ezt a régi megoldást sok nagymama alkalmazta sikerrel. Ugyanakkor nem csupán áztatni lehet, hanem folyamatosan engedni rá a hideg vizet 4-5 percen keresztül, ez szintén régi bevált módszer, amit még ma is sokan alkalmaznak.

Fotó: pexels.com

Olvassza vízgőz fölött

Tegye a húst egy edénybe, majd helyezze gőzölgő víz fölé, és addig tartsa ott, míg fel nem olvad.

Tegye a mikróba

A mikrón olvasztó funkció is található, amit néha érdemes használni. Ebben az esetben a húst olyan edénybe kell tenni, ami bírja a mikrózást. Ez a módszer nem olyan jó, mint a vízbe áztatós, a mikró ronthat a hús állagán, ugyanis a külső részét nagyon szárazzá teheti, miközben egyes darabok fagyosak maradhatnak. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Tegyen forró vizes tepsit a tetejére

Ha kilapítva tette el a darált húst és gyorsan szeretnéd kiolvasztani, akkor rakjon tepsit a tetejére, amelybe forró vizet tölt. A tepsiben elterülő meleg víz egyenletesen fogja kiolvasztani a húst, akár már 15 perc alatt. Ez a módszer gyors, és nem hagy a húsban fagyott darabokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?