Ez a 9 konyhai trükk megkönnyíti a sütés-főzést a neves séfek szerint

Az Insider a külföldi főzőműsorok legnépszerűbb bíráinál faggatózott a leghatékonyabb konyhai trükkökről. A séfek tanácsai között akad közismertebb taktika, de olyan is, ami teljesen újszerű, és a konyhai rutin részévé válhat, ha az ember tudomást szerez róla. A divány.hu portál felsorolta a 9 leghatékonyabbat.

  • A palacsintasütő aljának segítségével tökéletes palacsinta készíthető

 Duff Goldman, a Charm City Cakes tulajdonosa és több főzőműsor bírája azt vallja, hogy a palacsinta elkészítésének egy egyszerű módja az, ha a forró serpenyő alját mártja a masszába a sütögető, majd a serpenyőt fejjel lefelé helyezi a tűzhelyre. Ezt a technikát egy gyerekséftől tanulta meg.

  • A  gyümölcsök könnyű felkockázásához a héjukban kell hagyni őket

Cat Cora séf szerint az egyik legjobb módszer a gyümölcsök felkockázására a héjban szeletelés. Csak elsőre tűnik veszélyesebbnek, valójában épp azt akadályozza meg, hogy a gyümölcs összevissza csúszkáljon a vágódeszkán. 

  • A krémsajt a „szuperhős” összetevő 

„Keverhetjük a tésztába is, hogy a sütemény nedves maradjon. Véleményem szerint a krémsajt egy szuperhős a konyhában, ami szinte bármit feljavít” – emelte ki egy versenyző. Nancy Fuller azt is elárulta, hogy a versenyeken az indulóknak gyakran natúr krémsajtot kell használniuk, mert a show meleg és párás környezete gyorsan lebonthatja a könnyű cukormázakat és krémeket.

  • Az egyedi ízek innovatív eszközökkel is kifejleszthetők

„Valaki egyszer a füstölőt arra használta, hogy a desszert krémjének adjon egyedi aromát” – emlékezett vissza Phillips, aki szerint a végeredmény egyszerűen fantasztikusra sikerült.

  • Csokoládéréteggel megakadályozható, hogy a folyékony töltelékek eláztassák a pitetésztát

Fuller elmondta, hogy egyik versenyzője megtanította neki, hogy egy kis csokoládé segíthet a pitetésztának állni a folyékony töltelékek és krémek támadását. 

  • Az ízek kiegyensúlyozása a kulcsa a professzionális ételek elkészítésének

Carla Hall szerint bárki készíthet otthon finom ételeket, ha megérti az ízek egyensúlyának fogalmát.  Amikor az ember azon gondolkodik, hogy mivel fűszerezzen, kérdezze meg magától, hogy szeretné-e kiegészíteni az általa már hozzáadott ízeket, vagy épp szembe kívánja állítani azokat egy-egy másikkal. Tegyük fel, hogy csokoládés süteményt készítünk. Kiegészítő íze a fahéj. A kontrasztos íz lehet a narancs, aminek segítségével végül mélységet kaphat az eredeti aroma” – magyarázta. 

  • Időt takarít meg az aprítógép

A szakemberek szerint nem kell foglalkozni az aprítással, ha nem muszáj. „Dobd be az összes hozzávalót egy konyhai aprítóba, hogy szépen finomra össze legyenek vágva. Ha ezek után megpirítjuk, nagyon gyorsan elkészül, és nem kellett az időt kézi aprítással tölteni. Miért is vágna fel az ember egy hagymát, ha fasírtba vagy spagettiszószba kerül? Csak dobjuk be az aprítógépbe, így sokkal egyszerűbb” – vallja Philips.

  • Létezik egy kétösszetevős tuti mártás

A majonéz és csípős szósz összekeverve egy gyors, kétösszetevős ételízesítő eredményez, ami szinte bármilyen húshoz és halhoz passzol. Lofaso a lapnak elmondta, hogy gyors szósza két egyszerű összetevőből készül, amiket sok hobbiszakács már eleve a hűtőszekrényben tart, csak eddig talán nem jutott eszükbe összekeverni.

  • Legyen rend

A rend segít jobb hangulatban, összeszedettebben főzni és még biztonságosabb is az ételek készítése. „Mielőtt elkezdenénk sütni, takarítsuk ki a konyhát, kapcsoljunk be egy kis zenét, vegyük ki az összes hozzávalót és eszközt. Így nem kell majd megállni a munka közepén, ha éppen nincs kéznél tojás, vagy a keverőtál piszkos” – javasolja Goldman.

Kapcsolódók

Kimaradt?