Meghálálja a bőre, ha forróvizes törölközővel ápolja az arcát: mutatjuk, miért hatékony

A jó megjelenést nem csupán a drága ruha és a kifinomult stílusérzék biztosíthatja, ellenkezőleg, a megfelelően ápolt bőr, haj és körmök is részét képezik az igényességnek. Legtöbb esetben a legegyszerűbb módszerek is rengeteget segíthetnek a bőrápolásban: a forró vizes törölköző például bőrfeszesítő, pórustágító, javítja a vérkeringést, jó a fejfájás ellen, ellazítja a szemizmokat és a szem alatti karikákkal is felveszi a harcot, írja a femina.hu portál.

A forró törölköző hatása

A hideg idő, a stressz és a mindennapi szennyeződések tönkretehetik a bőrt, és gyakran ki is szárítják azt, ennek következtében pedig öregebbnek, kevésbé feszesnek is tűnhet. A sok hidratálókrém mellett érdemes más, hatékony és házilag is könnyen alkalmazható módszert beiktatni a mindennapi rutinba.

A meleg kitágítja a pórusokat, ezután könnyebb az arcbőrrel dolgozni: a forró vizes törölközőt ezért alkalmazzák előszeretettel még a szépségszalonokban is.  Érdemes az arcápolási rutint ezzel kezdeni, hiszen így egyszerűbbé válik a tisztítás, és sokkal mélyebbre tudnak hatolni a különböző termékek hatóanyagai.

A törölköző a fejre téve javítja a vérkeringést, ezáltal a fejfájás ellen is jó, és stimulálja a hajhagymákat, így gyorsítva a haj növekedését. Szemre helyezve ellazítja a szemizmokat, fokozza a vérkeringést, és a sötét karikák ellen is felveszi a harcot. Nyakra is érdemes tenni, hiszen itt ugyancsak jó hatással van a véráramlásra, ezáltal a fáradtságot is elűzi. A vállakra helyezve pedig a stressz ellen is harcol.

Fotó: pexels.com

Így alkalmazza a törölközőt

Mielőtt a törölköző az arcra kerül, érdemes alaposan megtisztítani a bőrt, hogy minden sminkmaradvány és szennyeződés teljesen eltűnjön. Fogja hátra a haját, majd egy nagyobb tálba öntsön forró csapvizet, edényben forralva is megfelelő. 

A törölköző ne legyen égetően forró, inkább kellemesen meleg, a kezelés pedig akkor ér véget, amikor kihűlt. Vannak, akik már az eljárás előtt felraknak egy jó adag hidratálókrémet az arcra, hogy jobban beszívódjon a meleg hatására, de úgy is tökéletesen működik a módszer, ha csak ezután, a kitágult pórusok segítségével épülnek be a tápanyagok a bőrbe.

Amikor már lehűlt az anyag, akkor érdemes újra krémezni, majd akinek a rutinjában más is szerepel, az tonikot és szérumot is ebben a fázisban használjon. Amikor már minden készítmény alaposan beszívódott a bőrbe, egy gyors, nagyon hideg vizes arcöblítéssel ajánlott befejezni a folyamatot, ami lezárja a nyílt pórusokat, és bent tartja a hatóanyagokat.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?