„Csak a tiniknek van, a fogkrém és a napfény eltünteti”: mutatjuk a pattanásról kialakult tévhiteket

A mitesszerek és a pattanások sokak életét megkeserítik, legyen szó fiatalokról vagy felnőttekről, nemtől függetlenül megjelenhetnek a bőrön. Számos feltételezés kering arról, hogy mitől alakulnak ki, és rengeteg házi praktika szól arról, miként lehet ezektől megszabadulni. A legtöbb ezek közül csupán tévhit, és számos ötlet többet árt a bőrnek, mint gondolná. A femcafe.hu összegyűjtötte a leggyakoribb tévhiteket.

Ha nem tud megbirkózni a pattanásokkal, tanácsos a házi praktikák alkalmazása helyett bőrgyógyászhoz fordulni. Nem elegendő arra alapozni, hogy pattanásai csak a kamaszoknak lehetnek, és téves azt feltételezni, hogy a napfény vagy a fogkrém segíthet a pattanásos bőrön.

„Csak a tiniknek vannak pattanásaik”

Pattanások bárkinél kialakulhatnak, kortól és nemtől függetlenül. Leginkább a hormonális változások, az egészségtelen táplálkozás és a helytelen bőrápolás idézheti elő őket, de gyakran a nem megfelelő egészségi állapot is pattanásokkal jelentkezik.

„Ha többször mosod az arcod, nem lesznek pattanásaid”

Mivel számos tényező áll a kialakulásuk mögött, nem elegendő gyakori arcmosással enyhíteni a problémát. A sok befolyásoló tényező miatt a gyakori arcmosás nem gyakran vezet eredményre.

Fotó: pexels.com

„A napfénytől eltűnnek”

Sokan azt gondolják, hogy ha kiülnek egy kicsit a napra, egyből jobb lesz majd az arcbőrük. Ez azonban hamis, mivel a nap csak szárítja a bőrt, ami ettől sokkal több olajat termel majd, ettől pedig eltömődnek a pórusok, és még több pattanás jelentkezhet.

„A fogkrém eltünteti”

Borzasztó tévhit, semmiképpen sem szabad fogkrémet kenni a gyulladt bőrfelületre. Ettől csak rosszabb lesz a helyzet, mivel nem a pattanásokra, hanem a fogakra találták ki, és ennyire egy krém sem multifunkcionális.

„A sminktől nagyobb eséllyel alakulnak ki”

Ez sem igaz: ha a megfelelő sminktermékeket használja, amelyek nem irritálják a bőrt, akkor egyáltalán nem fenyegeti a pattanások veszélye.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?