banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

A jégkockás trükkel könnyedén újramelegítheti a rizst

Míg egyesek wokban hevítik, mások olajjal sütik össze, forrázzák, újrapárolják vagy mikrózzák a maradék rizst, ám ezek általában sikertelen módszerek. A MedicalNewToday megtalálta a rizs újramelegítésének hatékony trükkjét, nem szükséges ehhez egyéb, csak jégkocka, írja a divany.hu portál.

Mint minden ételre, a rizsre is igaz, hogy minél többször van felmelegítve, és minél több alkalommal hűl ki, annál több lehetőség van a baktériumok elszaporodására. Ha szeretné megmenteni a maradékot, akkor a főzéstől számított egy órán belül le kell hűtenie a rizst, különben az ételmérgezés veszélye is felmerülhet.

Fotó: Pexels

Az újramelegítsénél sokkal veszélyesebb a nem megfelelő tárolás. Szobahőmérsékleten a rizs gyorsan romlik, a baktériumok szinte azonnal elkezdenek szaporodni benne, és ezeket sokszor a mikrózás sem képes elpusztítani.

A TheKitchn csapata azt állítja, létezik egy pofonegyszerű trükk az újramelegítésre, ami ráadásul csak egy percet vesz igénybe. Le is tesztelték: jégkockát helyeztek az újramelegítendő rizs tetejére, úgy helyezték a mikróba az edényt. A mikrohullámú sütőben egy ideig nem olvad el a jég, ehelyett valóban megpárolja a rizst, így ismét tökéletesen puha és finom lesz.  

 

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?